Ny krögarfamilj tar över i Rejmyre
REJMYREDen har diskuterats och debatterats flitigt, den nya restaurangen i Rejmyre som är en del i Rejmyre-projektet. Sedan en tid pågår ombyggnationen och nu har kommunen också bestämt sig för vem som ska driva restaurangen. Familjen Edbladh är den nya ägaren.
Det kommer man heller inte att göra på annat sätt än att det är kommunen som äger huset. Restaurangen, eller snarare gästgiveriet, ska drivas av en privat intressent.
Nu är det klart att den nya ägaren blir familjen Edbladh, det vill säga Lars och Anne-Sophie och döttrarna Helena och Terese.
<b>Vana och erfarenhet</b>
- Det har funnits flera intressenter, men i slutet har det stått mellan fyra. Att vi bestämde oss för familjen Edbladh beror på kopplingen till Stockholm och så ville vi satsa på någon som redan är etablerad och som har vana och erfarenhet, säger kommunalrådet Stig Andersson (s).
Kopplingen till Stockholm handlar om att familjen sedan förra vintern är ägare till krogen Stockholms Matvarufabrik. Det handlar också om att Rigmor Aldehag Holmberg, Reijmyre Glasbruks nya VD, finns i huvudstaden och på så sätt kan man samarbeta, till exempel med marknadsföring.
Dottern Helena kommer att vara kvar i Stockholm och driva matvarufabriken, medan Lars och Anne-Sophie kommer att ägna sig åt Rejmyre. Terese, som nu studerar, kommer att jobba i Rejmyre under sommaren, men också vara i Stockholm.
Det var Lars Ekbladh som blev intresserad av huset 1900 efter att ha sett en bild i tidningen.
- Så jag åkte hit och tittade och tyckte att det var otroligt vackert, säger han.
- Nu kommer vi att satsa helhjärtat på det här. Det har en otrolig potential och vi tror mycket på det här. Genom samarbetet med Stockholm tror vi att det går att lägga konferenser här och få hit bussturer, fortsätter han.
<b>Öppnas i juni</b>
Familjen har en gedigen erfarenhet av restaurangbranschen. För Lars och Anne-Sophie började det 1973 då de blev egna företagare genom att driva Gullspångs pensionat. Därefter har det blivit Nyköpings hus, Stadshotellet i Katrineholm och Julita värdshus, för att bara nämna några av de ställen som de drivit. Nu blir det alltså Rejmyres tur. Än så länge pågår restaureringen, där man är mån om att det gamla ska bevaras. Inredningsprover har också tagits fram.
Restaurangen, som får namnet Rejmyre Gästgiveri anno 1900, kommer att öppnas någon gång i början av juni.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!