– Vi saknar information om den nya ägaren. Jag fick veta av en fastighetsskötare i fredags att försäljningen skulle bli av. Men efter det har jag inte hört någonting, säger Irene Panthzar som är ordförande i den lokala hyresgästföreningen på Dunderbacken.
Det var i fredags som Thomas Melin genomförde köpet och han fick tillträde till fastigheterna på Dunderbackens område i lördags. De 270 lägenheterna ägdes tidigare av K/S Sweden Estate, som gick i konkurs förra året. I våras gick därför lägenheterna ut till försäljning och Thomas Melin var en av de som intresserade sig för området. Han är VD och sitter i styrelser för ett fyrtiotal fastighets- och förvaltningsbolag runt om i landet och fastigheterna på Dunderbacken hamnar i det nybildade bolaget Havanna Holding som har sitt säte i Helsingborg.
Folkbladet har försökt att komma i kontakt med den nya ägaren, men inte lyckats.
Hyresgästföreningen på Dunderbacken har inte några större förhoppningar på den nya ägaren.
– Det är klart att vi hoppas på en förbättring i området, men vi tror inte på att något händer förrän vi ser det. Som det har varit här de senaste åren så har vi fått så många löften, men som det sedan inte har blivit någonting av, säger Irene Panthzar.
Hon nämner ett lyse som varit trasigt hela våren utan att lagas och en lycktstolpe som varit nerplockad i tre års tid. Dessutom berättar hon om lägenheter med mögelskador.
– Det är tråkigt för Dunderbacken när lägenheterna och området inte ses efter. Då kommer inte folk att vilja flytta hit, säger Irene Panthzar.
Under veckan kommer den nya ägaren och Sydfastgruppen, som förvaltar fastigheterna att träffas för att diskutera framtiden för området.
– Det finns en tanke och en plan. Vi ska sätta oss ner för att diskutera, planera och lägga upp en strategi för hur vi ska utveckla området och sedan informerar vi hyresgästerna, säger Claes Örtegren förvaltningschef vid Sydfastgruppen.
Han berättar att informationen som hyresgästerna saknar kommer att komma inom en snar framtid.
– Vi kommer att ta bit för bit och kommer då också att gå ut med informationen löpande, säger Claes Örtegren.
– Man behöver också ha i baktanke att fastigheterna har legat i ett konkursbo och då finns det inte pengar till annat än det mest akuta. Bland annat har man bytt ut alla tak under konkursboendets tid. Man gör det allra nödvändigaste i en konkurs. En konkurs utvecklar inte området utan ser till att det nödvändigaste fungerar.