Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Krogägaren: "Nu trycker vi på knappen"

Restaurang- och krogbranschen har kastats mellan hopp och förtvivlan under pandemin. Efter regeringens besked om slopade restriktioner från och med nästa onsdag ser ägarna till Hugo, Joan´s och O´Leary´s framtiden an med tillförsikt.

"Nu är jag pepp och har redan börjat ta tag i saker på ett annat sätt än under pandemin, då det inte gått att satsa fullt ut", säger Patrik Persson, delägare Hugo Finspång.

"Nu är jag pepp och har redan börjat ta tag i saker på ett annat sätt än under pandemin, då det inte gått att satsa fullt ut", säger Patrik Persson, delägare Hugo Finspång.

Foto: Ulf Stråhle

Finspång2022-02-04 06:00

Energin och viljan finns där, men även en viss oro för att restriktionerna ska komma tillbaka igen till en stukad bransch.

– Nu är jag pepp och har redan börjat ta tag i saker på ett annat sätt än under pandemin, då det inte har gått att satsa fullt ut. För första gången tror jag på att det kommer att fungera framåt. Det kommer hända grejer hos oss under våren. Det ligger en helt annan förväntan i luften just nu, säger Patrik Persson, delägare till Hugo Finspång.

undefined
"Nu är jag pepp och har redan börjat ta tag i saker på ett annat sätt än under pandemin, då det inte gått att satsa fullt ut", säger Patrik Persson, delägare Hugo Finspång.

Vad kommer ni göra?

– Vissa saker är spikade, men inte släppta ännu. Bland annat kommer vi att dra igång Klubb Plektrum igen i april. Jag har börjat jobba mer med planeringen framåt i dag, så det ligger lite grejer och puttrar. Nu trycker vi på knappen och kör, säger Patrik Persson hemlighetsfullt.

Betyder slopade restriktioner att ni kan förlänga öppettiderna?

– För oss handlar det om personal. Vi har inte vågat rekrytera tillräckligt för att kunna ha öppet sent. Nu kan det jobbet gå in i mer skarpt läge och vi kommer sakta men säkert förlänga öppettiderna, berättar Patrik Persson. 

undefined
"Regeringen har gått på restaurangbranschen så jäkla hårt med olika stängningstider. Därför känns det extra bra att vi nu får köra fullt ut", säger Emelie Dahl, restaurangchef O'Learys Finspång.

Emelie Dahl är restaurangchef på O´Learys i Finspång.

– Äntligen! Som vi har kämpat. Regeringen har gått på restaurangbranschen så jäkla hårt med olika stängningstider. Därför känns det extra bra att vi nu får köra fullt ut. Samtidigt finns det en rädsla att det av någon anledning ska bli restriktioner igen, förklarar hon.

Vad betyder det för er att restriktionerna försvinner?

– Allt, nu kan vi se framåt på riktigt igen. Vi funderar just nu på olika evenemang som vi kan genomföra i närtid och hålla öppet till 01.00. Sedan är det tufft med personal, kockar är allra svårast att få tag i och även servitörer med erfarenhet, säger Emelie Dahl.

undefined
"Jag tar inget för givet längre. Kanske kommer restriktionerna tillbaka om två veckor", säger Jonny Morad på Joan´s café & bistro.

Jonny Morad driver Joan´s café & bistro i Finspångs centrum.

– Jag tar inget för givet längre. Kanske kommer restriktionerna tillbaka om två veckor, säger han.

Du tar regeringens beslut med fattning?

– Ja, går allt som det ska och vi kan köra på som vanligt, då är det jättepositivt. Men det har hela tiden varit bakslag. Jag är glad att vi har kunnat behålla vår personal under den svåra tiden.

Tänker ni någon utomhuskonsert som ni brukar köra på sommaren när allting är normalt?

– Det kan jag inte svara på i dagsläget. Men det vore kul, säger Jonny Morad.

Karta: Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!