Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nu har Klippestorpsgården fått nya arrendatorer

Klippestorpsgården har fått en ny arrendator. Jürgen Peters och Lena Mulder som driver Värdshuset sätter igång så fort som möjligt.
Fredrik Blomberg och Britta Gustavsson i Risinge hembygdsgård är mycket nöjda.

Risinge hembygsförenings styrelsemedlemmar Fredrik Blomberg och Britta Gustavsson är glada över att få Jürgen Peters som arrendator.
FOTO: GUNNAR JOHANSSON

Risinge hembygsförenings styrelsemedlemmar Fredrik Blomberg och Britta Gustavsson är glada över att få Jürgen Peters som arrendator. FOTO: GUNNAR JOHANSSON

Foto:

FINSPÅNG2005-02-25 06:00
Klippestorpsgårdens tidigare arrendator Maud Wall stängde serveringen strax före nyår. När Risinge hembygdsförening annonserade efter ny arrendator, var Jürgen Peters en av dem som hörde av sig.
I går skrev han kontrakt med hembygdsföreningen, representerad av ordförande Fredrik Blomberg och kassör Britta Gustavsson.
Det är mycket för miljöns skull som Jürgen vill driva Klippestorpsgården.

Fin miljö
- När jag har kört förbi gården har jag alltid tänkt vilken fin miljö det är, säger han.
Detta gläder hembygdsföreningen alldeles särskilt.
- För oss är det inget självändamål att vara hyresvärd, säger Fredrik Blomberg. Vi vill att huset ska leva och sakerna i det användas. Det ställer vi som villkor. Här ska det till exempel inte vara plastmöbler på uteserveringen.
Jürgen Peters driver Värdshuset tillsammans med sin fru Lena Mulder sedan i maj förra året. Där serverar de dagens lunch varje vardag, vilket de ska göra även på Klippestorpsgården.
- Vi har fått tillstånd till det, maten lagas i vårt kök på Värdshuset och levereras hit. Vi ska också servera frukosttallrik med litet olika tillval, mackor och våfflor och liknande. Vi kommer att prova oss fram med sortimentet.

Långsiktigt
En person har anställts för att arbeta på Klippestorpsgården.
- Det är en tillgång att det är ett företag som redan har anställda som nu ska driva Klippestorpsgården, säger Britta Gustavsson. Det ökar förutsättningarna för att detta blir ett långsiktigt åtagande.
Redan i början av mars slår man upp portarna. Om allt gårsom det är tänkt blir starten den 7 mars. Under vintersäsongen håller man öppet vardagar på dagtid, för att utöka på sommaren.
En poäng i sammanhanget, berättar Britta Gustavsson om:
- När Klippestorpsgården öppnade i slutet av 60-talet nån gång, så var det de dåvarande ägarna till Värdshuset som drev den.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om