Han är ordförande i bostadsrättsföreningen RB Finspångshus nr 8, som kallas "danskhusen", på Hårstorpsområdet i Finspång. Nyligen har över 700 solpaneler anlagts på taken på sex olika huskroppar i bostadsområdet.
– Vi gör det här både för miljön och för att spara pengar. Målet var att vi skulle bygga stort och flexibelt, så att vi har möjlighet att utöka, beroende på hur lönsamt det visar sig vara, betonar Conny Eriksson.
Bostadsrättsföreningen, inklusive boende, förbrukar i dagsläget cirka 450 000 kilowattimmar per år.
– Vi kommer att producera hälften av det själva. Det innebär att driftkostnaderna för de boende kommer att sänkas med mellan 3 000 och 7 500 kronor, per år och hushåll.
Hur mycket har ni investerat i solcellsanläggningen?
– Den har sammanlagt kostat 5,7 miljoner kronor, sedan har vi fått 1,5 miljoner i bidrag från länsstyrelsen, alltså blir totalkostnaden för vår del 4,2 miljoner kronor. Vi har gjort avskrivning på anläggningen på 25 år, säger Conny.
Det ingår 47 hushåll i det aktuella området.
– Vi har väldigt bra engagemang i föreningen, då känns det extra roligt att jobba. Det är bra för sammanhållningen att göra såna här satsningar.
Investeringar har dessutom gjorts i elbilsladdare.
– Vi har satsat 160 000 kronor, varav bidraget är 50 000 kronor, på fem elbilsladdare. Det kostar inget för våra boende och här får vi också nytta av vår solenergi, påpekar Conny Eriksson.
Arbetsgruppen till projektet, har förutom Conny, även bestått av Evert Danesten, Göran Malmlöv och Hans-Erik Svensson.
– Vi ökar värdena på områdets boenden genom våra satsningar. Priserna på bostadsrätterna har ökat mycket de senaste åren, betonar Evert Danesten.
Vad är det bästa med att bo i detta område?
– Man känner sig inte ensam, vi har en styrelse som vi kan få hjälp av och det är ett tryggt område. Det är en mix av både pensionärer och barnfamiljer som bor här, säger Evert.
När kommer bostadsrättsinnehavarna se effekterna av solcellssatsningen?
– Varje person kan se på sin elräkning att kostnaden har sjunkit. Vi försöker alltid vara på hugget för att se hur vi kan utveckla området, konstaterar Conny Eriksson.
Varför kallas bostadsområdet vid Mandelblomsvägen för "danskhusen"?
– Det beror på att det var danskar som byggde husen på 1990-talet, berättar Evert Danesten.