Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Några av brotten

43-åringen är ett bekymmer även för Finspångspolisen.  - Så här ska det inte behöva vara. Gemensamma samhällskrafter måste till för att vi ska kunna komma åt problemet, säger Susanne Axelsson och nämner kriminalvård, socialtjänst och sjukvård som några exempel.

FINSPÅNG2009-09-24 03:00
Susanne Axelsson vikarierar som närpolischef vid Finspångspolisen sedan i måndags. Och på dessa få dagar har hon hunnit höra en hel del om 43-åringen. Hur han sätter skräck i Finspångsborna och hur svårt det är att hindra hans framfart. Ökad brottslighet
Sedan 43-åringen kom ut från fängelset 7 september ser polisen i Finspång att småbrotten har ökat. Under tisdagen åkte en polispatrull runt i Finspång och besökte ett flertal platser då 43-åringen varit där och "härjat". Poliserna besökte bland annat Pressbyrån, Viberga och Boendestödet, som bland annat har anmält honom för snatteri och olaga hot. Dessutom är han den senaste veckan misstänkt för flera fall av skadegörelse och för att ha smitit från en taxinota efter en tur från Norrköping i måndagskväll. Men dessa anmälningar räcker inte för att polisen ska kunna gripa honom. - Visst är det här ett problem men vi kan inte göra så mycket mer än att jobba efter de lagar och regler som finns, säger Susanne Axelsson som tycker att det är viktigt att alla som råkar ut för honom anmäler detta till polisen. Frigiven på prov
Förutom alla anmälningar mot 43-åringen så har flera näringsidkare i Finspång kontaktat polisen sedan han varit där och stört. Ett problem med mannen är att han vet precis var gränsen går, hur han kan agera utan att bli gripen av polisen. 43-åringen dömdes i mars i år till åtta månaders fängelse för misshandel, olaga hot och villainbrott. Den 7 september blev han villkorligt frigiven, det vill säga att han är fri på prov i två månader innan strafftidens slut. Borde han inte åka in direkt när han gör något då? Är inte det tanken med att bli villkorligt fri? - I de bästa av världar vore det så, säger Susanne Axelsson. Finspångspolisen var under onsdagseftermiddagen i kontakt med en åklagare för att rapportera om alla brott han begått och för att se hur man kan agera i fallet med 43-åringen.
Fotnot: Susanne Axelsson vikarierar som närpolischef till och med 10 januari. Den ordinarie chefen Tony Georgson tjänstgör på krim i Linköping. I vanliga fall arbetar hon som gruppchef vid spaningsroteln i Motala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om