Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Mer trygghet i trafiken

Finspångs kommun har tagit fram ett förslag till trafikplan för Finspång. Nu har du som medborgare möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

FINSPÅNG2012-01-04 05:01

Den 9 januari presenteras förslaget i Kommunhuset. Förslaget till trafikplan presenterar konkreta åtgärder för att utveckla trafikmiljön i Finspång. Planen behandlar främst tätorten. Under januari kan medborgarna komma med förslag till förbättringar.

Rätt fart i staden

Trafikplanen behandlar flera viktiga områden för trafiken och kommer på många sätt att fungera som ett stöd i det fortsatta arbetet med att utveckla trafikmiljön i Finspång. Prioriteringar, ritningar och ett mer medvetet förhållningssätt till utformningens betydelse för trafikanternas beteende i trafikmiljön för att nämna några.

- Metoden Rätt fart i staden betonar vikten av att utforma trafikmiljöer utifrån hur de ska användas. Är det ett stråk där gångtrafikanterna ska vara prioriterade måste det också synas i utformningen. Det behöver inte vara jättebreda vägar där det ska vara plats för fotgängare, säger Linda Uller, samhällsplanerare på Finspångs kommun.

Mer trygghet

Ett sidospår i arbetet med trafikplanen har varit att ta fram riktlinjer för att utveckla den offentliga miljön till att bli tryggare och mer tillgänglig. I en webbundersökning kunde medborgare peka ut platser som man tyckte behövde ses över för att blir mer trygga, tillgängliga och trivsamma. Tre av dessa platser valdes ut för närmre studier och som arbetsexempel i framtagningen av riktlinjerna. Det är busshållsplatsen vid Bergslagstorget, Banvallens gång och cykelstråk, och den ödeliggande lekplatsen Tallvägen. Dessa platser upplevs som otrygga av de synpunkter som kommit in till kommunen.

- Vi hade frågor och kartor på vår hemsida och på Facebook. Där kunde man fylla i vilka platser som man upplever som otrygga. Vi blev lite överraskade att vi fick svar från alla åldrar. Den yngsta var 10 år och den äldsta 85.

Lekplatser är ställen som upplevs som otrygga på kvällstid.

- Det är något som jag inte tror att vi hade tänkt på innan, men de platserna är både öde och mörka på kvällstid. Nu har vi haft en konsult som fått titta på de här platserna för att arbeta fram ett bra förslag till förbättringar, säger Linda Uller.

Mötestider
Innehållet i planen presenteras den 9 januari klockan 18.00-19:30 i Sessionssalen, KommunhusetDialogmöte, samtala i mindre grupper med politiker och tjänstemän om förslaget till Trafikplan. Den 23 januari kl 18:00-19:30 i konferensrum Skuten/Dovern, Kommunhuset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om