Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Maud Wall lämnar Klippestorpsgården

Maud Wall lämnar Klippestorpsgården efter två år.
- Jag orkar inte arbeta ensam längre, och jag har inte råd att anställa, säger Maud.

Vid nyår slutar Maud Wall att driva Klippestorpsgården. Arbetet blev för tufft för en person, men det blir för dyrt att anställa.
FOTO: TITTI OLOVSSON

Vid nyår slutar Maud Wall att driva Klippestorpsgården. Arbetet blev för tufft för en person, men det blir för dyrt att anställa. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

FINSPÅNG2004-12-28 06:00
Till nyår är det precis två år sedan Maud Wall blev arrendator på Klippestorpsgården, som ägs av Risinge hembygdsförening. Hon har hållit året runt, med bl a frukostbuffé, lätta luncher och så förstås "vanligt" fika. Dessutom har hon tagit emot beställningar på smörgåstårtor.
Nu är det slut med det. Serveringen har hon redan stängt. Några beställningar ska avslutas. Sedan lämnar hon in nyckeln. Problemet är att på sommaren är det så mycket jobb att det blir svårt att orka med. Och resten av året är det för få gäster.
- Jag orkar inte själv, det är för tufft på sommaren, men jag har inte råd att anställa någon. Man borde vara två om det egentligen, men det räcker inte inkomsterna till.

Sommar och vinter
På sommaren skulle hon kunna jobba hur mycket som helst. På vintern kommer det däremot inte så mycket folk. Frukostarna har visserligen varit populära, men det är inte tillräckligt.
- Det verkar som folk inte vet att det är öppet även på vintern, trots att jag har annonserat.
Maud ångrar ändå inte tiden med Klippestorpsgården.
- Nu har jag testat, jag tror jag skulle ångra mer om jag inte hade prövat. Men det blir för tufft i längden.
Under sommarsäsongen har hon arbetat kl 7 - 19 varje vardag. Plus lördagar och söndagar, 10 -19. Någon semester har hon inte haft på hela tiden. Familjen har hjälpt till, men det har bara kunnat bli då och då.
- Jag hoppas att det finns någon som vill ta över, det vore synd om det stod tomt här.
Maud tror att det bästa för den som ska driva serveringen, är om han eller hon har annan verksamhet vid sidan av, som komplement. Då kan det gå att vara två, tror hon.
- Kanske hantverk eller något annat, där man kan styra tiderna själv. Det behövs någon som har idéer för att dra hit folk även på vintersäsongen.
Det första hon ska göra efter nyår är att ha en sedan länge planerad semestervecka.
- Sedan ska jag söka jobb.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om