Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Mat i fokus på FN-dagen

Te och bakverk från olika delar av världen. Det, bland annat, hade niorna på Storängsskolan ordnat för skolans yngre elever då FN-dagen uppmärksammades i går.

Freja Eloff, Hannah Pantzar och Lisa Holmgren bjöd på bröd från olika delar av världen när FN-dagen uppmärksammades på Storängsskolan i går.
Foto: Titti Olovsson (0122-131 75)
titti.olovsson@folkbladet.se

Freja Eloff, Hannah Pantzar och Lisa Holmgren bjöd på bröd från olika delar av världen när FN-dagen uppmärksammades på Storängsskolan i går. Foto: Titti Olovsson (0122-131 75) titti.olovsson@folkbladet.se

Foto:

FINSPÅNG2005-10-25 06:00
I ett café på Storängsskolan står teer från olika delar av Afrika och här finns bland annat ostbullar från Albanien och bröd från Pakistan. De olika brödsorterna har en grupp nior på skolan bakat.
- Vi har kollat i kokböcker vad det fanns för något och vad vi hade grejer till, berättar Lisa Holmgren.
Under förmiddagen i går pågick flera aktiviteter på skolan med anledning av FN-dagen och det var skolans nior som hade ordnat allting för alla de yngre eleverna.

Lekar och spel
- De har jobbat ordentligt med det här. De har till exempel bakat på fritiden, berömde läraren Anna Hellerstedt.
Några av niorna gick runt till de yngre eleverna och berättade om FN under gårdagen. Det ordnades lekar och spelades spel från olika delar av världen, det ordnades tipspromenad och det visades film.
Under dagen gjordes också en insamling till ett projekt som FN:s barnfond Unicef står bakom och som handlar om att hjälpa gatubarn i Paraguay.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om