Mässan Finns i Finspång anordnades första gången 2012. Sedan dess har arrangemanget i Arena Grosvad arrangerats vartannat år och blivit större vid varje tillfälle.
2018 hölls en tvådagarsmässa som lockade närmare 3 000 besökare och 90-talet utställare.
I år var planen att Finns i Finspång skulle ha anordnats i oktober, men på grund av coronaläget flyttas mässan till nästa år.
– Jättetråkigt, men alla samarbetspartners var överens. Vi tog ett gemensamt beslut om att skjuta fram arrangemanget till nästa år, säger Andreas Ramlöv, vd för Total Media & Reklam.
Han tycker att svensk lagstiftning borde ta ett annat beslut när det gäller mässor.
– I Danmark och Tyskland likställs mässor med köpcentrum, där får mässor vara igång. Mässor får ekonomin att snurra, skapar jobb och ger skatteintäkter. Jag skulle vilja se samma lagstiftning i Sverige.
Andreas påpekar att det är många personer som besöker köpcentrum, och där vistas på en liten yta.
– Vid ett besök i olika butiker på Ingelsta i Norrköping kan det vara hur många besökare som helst i en lokal. Det skulle gå att genomföra mässor och fördela insläppet av antalet besökare, säger Andreas.
Total Media & Reklam satsar stort på mässan.
– Projektet omsätter 1,5 miljoner kronor, så det är väldigt kännbart för oss. Vi lever inte bara på mässan så vi klarar oss.
Kända namn som exempelvis Kajsa Bergqvist, Stina Wollter, Magdalena Forsberg, Kalle Moraeus, Björn Ranelid och David Lagercrantz har besökt Finspångsmässan under åren.
– Årets tema var hållbarhet och skidskyttelegendaren Björn Ferry och Heidi Andersson, "Armbryterskan från Ensamheten", var klara som föreläsare. Vi siktar på att kunna genomföra ett nytt, hållbart arrangemang 2021.
Arrangörsgruppen ska träffas i september för att ta ett nytt beslut i frågan.
– Vi siktar på att ha mässan på våren eller hösten 2021. Jag förespråkar höstmässor, det är svårare på våren, under april och maj, när folk gärna vill vara utomhus.
Hur agerar ni om coronasituationen blir långvarig?
– Det är bara att avvakta, beslutet att anpassa oss efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer är helt rätt. Det kommer finnas ett uppdämt behov nästa år och en revanschlust att skapa en riktigt bra mässa. Det är viktigt, framförallt för affärerna och ekonomin i Finspång. Fram till dess hoppas jag att invånarna tänker på att handla lokalt i Finspång, konstaterar Andreas Ramlöv.