"Jag måste ha en verksamhet jag kan tjäna pengar på"

Finspångsbon Iyad Almanassra har drivit Adam's restaurang i dryga två år i Finspång. Men nu säljer han och satsar i Norrköping i stället. Den här gången tillsammans med kompanjonen George Markous.

George Markous och Iyad Almannassra har båda många års erfarenhet från restaurangbranschen. Nu satsar de tillsammans i Norrköping.

George Markous och Iyad Almannassra har båda många års erfarenhet från restaurangbranschen. Nu satsar de tillsammans i Norrköping.

Foto: Roland Klinga

Finspång2024-09-03 17:08

Det var för lite drygt två år sedan som Iyad Almanassra startade sin restaurang Adam's i Finspång. Döpt efter hans yngsta son. En mångmiljonsatsning där han byggde om en jourbutik till restaurang och satsade stort. Men nu väljer han att överge sin hemort för att satsa på Butängen i Norrköping i stället.

undefined
Iyad Almannassra har drivit restaurang i lokalerna förut. Då mellan 2014 och 2021.

– Jag hade funderat ett tag. Det har helt enkelt inte gått så bra i Finspång som jag hoppades. För lite kunder. Jag tror att det har med stigande räntor att göra. Att allt har blivit dyrare och att många känner av det, säger Iyad Almanassra när vi träffas i lokalerna i Norrköping.

undefined
Restaurangen i Norrköping håller på att fixas i ordning nu. "Vi kommer att öppna den andra september", säger ägarparet Iyad Almanassra och George Markous.

Det finns de som kommer att sakna dig i Finspång. Vad säger du till dem?

– Det är tråkigt förstås att sälja i Finspång. Men jag måste ha en verksamhet som jag kan tjäna pengar på, säger Iyad Almanassra. 

Har du hittat någon köpare till lokalerna i Finspång?

– Det finns intresserade. Vi har den ute för försäljning och jag hoppas att det kommer att lösa sig med det, säger Iyad Almanassra.

undefined
Iyad Almanassra gjorde en mångmiljonsatsning i Finspång. "Men nu är lokalerna ute för försäljning", säger han.

I lokalerna i Norrköping finns plats för över hundra gäster. Och det är en speciell plats för Iyad Almannasra när han nu satsar tillsammans med sin kompanjon George Markous. 

– Jag drev restaurang här förut. Det var bra och roliga år. Jag hade den mellan 2014 och 2021. Så nu är jag tillbaka. Jag hoppas att både nya och gamla kunder hittar hit igen, säger han.

– Vi vill servera bra husmanskost med bra service och med bra personal. Vi kommer också kunna ha exempelvis bröllopsfester, dop och företagsfester, säger George Markous som också han har lång erfarenhet från restaurangbranschen. 

Han har bland annat drivit Kockens i Söderköping.

undefined
George Markous och Iyad Almannassra har båda många års erfarenhet från restaurangbranschen. Nu satsar de tillsammans i Norrköping.

Båda tror på en bra utveckling för restaurangen på Butängen. Många företag finns i området. Det finns potential för fulla hus.

– Restaurangen kommer att öppna den andra september och ha öppet måndag till fredag, säger Iyad Almanassra.

undefined
Den andra september öppnar de sin restaurang i Norrköping. "Jag var tvungen att lägga ned Adam's i Finspång för att det helt enkelt var får få kunder", säger Iyad Almanassra som hittat en partner i Norrköping i George Markous.

Varför kommer det att gå bra i Norrköping tror ni?

– Det finns fler kunder här. Större utbud. Norrköping är en mycket större stad. Det tror vi kommer hjälpa till, säger George Markous.

– Det tror jag också. Sedan satsar vi på kvalitet på samma vis som det var på Adam's. Vi har båda lång erfarenhet, säger Iyad Almanassra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!