Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Många upprörda i Lotorp

Systrarna Gunilla Karlsson och Lena Petersson drabbas hårt av Östgötatrafikens trafikförändringar.

Upprörda. De känner sig svikna och bortglömda.

Upprörda. De känner sig svikna och bortglömda.

Foto: Frida Wickström

FINSPÅNG2016-07-12 06:00

Från och med den 20 juni så trafikerar bara servicelinjen inom tätorten i Finspång. Det kommer heller inte vara möjligt att resa från adress till adress. Resenärerna hänvisas istället till mötespunkter.

– Det finns ingen information om att servicebussarna skulle ha slutat gå. Kartan på Östgötatrafikens hemsida visar att servicelinjen ska gå till Lotorp, säger Lena Petersson boende i Lotorp.

Men så är icke fallet, även den vanliga bussen, linje 417 har fått ett begränsat utbud. Vilket gör att Lena Petersson knappt kommer hem efter arbetet i Finspång.

– Jag jobbar nattpass och slutar klockan åtta på morgonen vissa dagar, då går nästa buss klockan ett. Jag får alltså vänta i fem timmar på att åka hem, säger Lena.

Det begränsade utbudet kommer bara kosta kommunen mer pengar, tror hon.

– De biter sig själva i svansen. Nu kommer hemtjänstresor och sjukresor att öka. Vi har inte ens en affär här ute, säger hon.

Det är cirka sju kilometer från centrum till Lotorp vilket kan vara cykelavstånd för vissa, men inte alla kan cykla den sträckan. Och Gunilla Karlsson fick svaret att hon allt kunde gå eller åka taxi när hon ringde Östgötatrafiken.

– På sommaren går det väl att cykla men tänkt sen på vinterhalvåret. Det är rent av otäckt att barn och ungdomar ska cykla den vägen tycker jag. För detta drabbar alla, inte bara oss pensionärer, säger Gunilla.

Systrarna vill gärna att det ska bli som det var innan, när de lätt kunde ringa en timme innan avfärd.

– Vi skulle nöja oss med den vanliga bussen, om tiderna blev tätare och att den gick senare, så vi kunde göra något på kvällarna. Kanske gå på bio eller träffa vänner, för det går inte som det ser ut idag, säger Gunilla Karlsson.

På lördagen erbjuds det anropstyrd trafik som beställs två timmar före turens avgång.

– Det går alltså ingen buss på kvällar eller söndagar härifrån, då får vi stanna hemma. Det känns som vi lever under forntiden, säger Gunilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om