Under våren 2016 separerade paret och kom överens om gemensam vårdnad för sina två barn.
Mamman, en 29-årig kvinna, flyttade ut medan barnen fortfarande var folkbokförda hos pappan. Efter separationen hade föräldrarna svårt att kommunicera och både mamman och pappan vittnar om att de bråkade väldigt mycket.
Den 29-åriga kvinnan kände att hennes expartner undanhöll information om barnen från henne och hon valde därför att skriva över barnen på sin adress. För att göra det behövde hon pappans underskrift, en underskrift hon skrev dit själv.
Det hela uppdagades när pappan fick hem papper om adressändringen för barnen. Han har i en polisanmälan uppgett att kvinnan erkänt för honom att hon hade förfalskat hans underskrift och att anledningen var att hon skulle få möjlighet till bostadsbidrag.
Men när pappan i slutet av 2019 förhördes ville han plötsligt ta tillbaka anmälan igen, eftersom han inte ville försämra relationen med kvinnan, som då hade hunnit förbättras igen. Anmälan ledde trots detta till åtal och kvinnan, som har erkänt gärningen, döms nu för urkundsförfalskning.
29-åringen döms även för bedrägeri då hon under 2018 ansökt och blivit beviljad bidrag på 10 000 kronor för en elcykel. Naturvårdsverket, som betalat ut bidraget, upptäckte dock att kvittot som kvinnan bifogat varit förfalskat.
För urkundsförfalskningen och bedrägeriet döms kvinnan till villkorlig dom och dagsböter på totalt 8 400 kronor.