Catharina Stenhammar är kostchef i Finspångs kommun och hon säger till Folkbladet att kostenhetens mål är nöjda kunder.
- Barnen ska ju vara mätta och nöjda, det är ju vårt mål, absolut, säger hon.
Hon förklarar att förskolorna som inte har egna tillagningskök, som Svälthagens förskola, har ett ansvar för att beställa rätt antal portioner.
- De får ju naturligtvis beställa upp mat om det inte räcker likaväl som vi vill att de minskar antal portioner så att vi inte behöver kasta en massa mat, säger hon.
Att köket skulle ha sagt att "ni ska vara glada att ni fick 40 gram per barn" stämmer inte enligt Catharina Stenhammar.
Den diskussion som blivit kring 35 gram pasta vill hon också förtydliga vad den handlar om.
- När det står 35-40 gram pasta så är det rå vikt, så det blir lite olyckligt i diskussionen, säger Catharina Stenhammar.
Det motsvarar alltså 1,8-2 deciliter kokt pasta.
- Det är ju en referensportion, en del äter mer och en del äter mindre, förklarar hon.
Läs mer i onsdagstidningen