Lyckad marknadsföring lockade elever till CNG
Det är inte bara gratis körkort som lockat så många sökande till det nya industriprogrammet på Curt Nicolingymnasiet.- Det är hela marknadsföringen som varit lyckad, säger rektor Anders Södergren
Curt Nicolingymnasiets rektor Anders Södergren är nöjd över det resultat som marknadsföringen av det nya industriprogrammet gett. FOTO: CHRISTINE LINDSTRÖM
Foto:
- Tyvärr görs intagningarna uteslutande på betygen, vi har försökt att få till antagningar på andra premisser, men inte fått det, berättar Anders Södergren.
Intervjuerna av förstahandsväljarna är ett försök att få eleverna att inse vad för slags utbildning de söker och att de ska vara så säkra som möjligt på att det är den utbildning de vill ha.
På sikt hoppas man dock forma nya antagningssätt än betyg.
- Ett betyg säger inget om elevens lämplighet för just den här typen av utbildning, säger Anders Södergren.
Att gå på Curt Nicolingymnasiet anses som "fint" vilket rektorn hoppas att det kommer att göra även i framtiden.
- Det beror på vilken värdering man lägger i fint, för mig betyder det stolthet och att det finns substans och en CNG-anda och det är jag övertygad om att vi kommer att bevara och förvalta även i framtiden.
De elever som kommer att gå den gamla utbildningen parallellt med de nya känner ingen avundsjuka på det nya programmet.
- Tillsammans med Alstom, som fortfarande har huvudansvaret för det gamla programmet ska vi se till att de eleverna går ut med flaggan i topp, säger Anders Södergren.
Det gamla programmet är mer inriktat på teoretiska studier på högre nivå medan det nya är helt inriktat på vad industrin i Finspång vill ha för arbetare i framtiden.
- Visst finns det ett Finspångsintresse med utbildningen, men också ett riksintresse och jag tror nog att de elever som går ut det nya programmet kan få jobb även på andra ställen i Finspång, säger Anders Södergren.
I går skrev Folkbladet om att antalet elever som sökt till Curt Nicolingymnasiet i år är nästan dubbelt så många som i fjol.