– Alla som gjort en intresseanmälan ska ha fått ett autosvar om de lämnat en korrekt mejladress. Vi har också haft tio möten dit folk har kunnat komma för att få svar på sina frågor, säger Magnus Koski.
Däremot har det varit problem med att nå ut till alla med brev eftersom de adresser man fick via Lantmäteriet inte stämde helt.
LÄS MER: Oro i glesbygder: Får vi verkligen fiber?
Problemet för Finspång Fiber är, som vi också tidigare skrivit, att regeringens pengar är slut. Hos länsstyrelsen fanns 18 miljoner kronor kvar när bara Finspång Fibers projekt kostar 85 miljoner kronor, varav 60 procent är bidrag.
Till hösten väntas regeringen komma med nya pengar och då kommer Finspång Fiber, liksom alla andra, att hänga på låset för att få del av dem.
– Det viktiga då är att vi har många intresseanmälningar. Då har vi störst chans att få pengar via länsstyrelsen, säger Magnus Koski.
I och med det ekonomiska läget är det inte säkert att man klarar hela norra Finspång på en gång, utan att man delar upp arbetet i etapper. Det innebär att områden där det finns många intresseanmälningar kommer först. Men alla kommer att få, frågan är bara när.
Det finns ytterligare en öppning.
– Oavsett bidrag kommer vi att dra igång arbetet i höst. Då kommer vi att titta på vad vi klarar av att göra utan bidrag. Det kommer vi att gå ut med ytterligare information om då, säger Magnus Koski.
Kampen för fiber förs också av Svenska Stadsnätsföreningen som har kritiserat regeringen för att kräva att kommunerna bygger ut fiber, men inte ger några pengar.