Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Lindrigt efter stormens Pers framfart

Finspångs kommun drabbades lindrigt av stormen Per. De runt 300 av Vattenfalls kunder i Rejmyre och Risingetrakten som saknade ström, hade redan på måndagsförmiddagen fått tillbaka sin el. Inte heller Räddningstjänsten i Finspång har behövt jobba för högtryck på grund av de kraftiga vindarna.

Finspång2007-01-16 06:00
Förutom några nedblåsta träd och cirka 300 elabonnenter som var utan ström fram till igår förmiddag, har det inte rapporterats några större efterverkningar efter stormen Per i Finspångstrakten. De Finspångsbor som var utan el fick den snabbt tillbaka.
- Läget väldigt lugnt, berättade Magnus Samuelsson på Vattenfalls region Öst i Linköping på måndagsförmiddagen.

Ingen tjäle
Istället fick all tillgänglig personal, ca 180 personer, dra igång med felsökning samt felavhjälpning i den västra länsdelen, samt i Flen och Nyköping, där sammanlagt 5 600 fortfarande var utan ström på måndagseftermiddagen.
- Det stora problemet är att det inte varit någon tjäle i marken i vinter. Det tillsammans med stormarna får förödande konsekvenser, det håller inte för det, menar Samuelsson.
Anledningen till att Finspångsområdet drabbas så lindrigt är att det ligger lite mer skyddat än andra delar av länet. I Vadstena till exempel som ligger vid Vätterns strand, och Åtvidaberg, var fortfarande på måndagseftermiddagen drygt 2 500 utan el.
- Av naturliga orsaker tar vinden kraft över öppet vatten och slår till med full kraft när den når land. Det är därför västsverige blir så hårt drabbat, berättar Magnus Samuelsson.

Nedblåsta träd
Även på Räddningstjänsten kunde man rapportera om en lugn stormnatt.
- Det har blåst mycket men vi har klarat oss bra ändå, säger insatsledaren Tobbe Gustavsson som jobbade under kvällen och natten.
Man har fått rycka ut och röja några nedblåsta träd, bland annat i Lotorpstrakten och i Sonstorp, men annars har det inte varit några större incidenter.
- Folk har gjort insatser själva när ett träd blåst ned, och tagit hand om det själva, säger Gustavsson.
Inte heller några strömlösa abonnenter har behövt Räddningstjänstens hjälp.
- Det har inte varit något vad vi har hört i alla fall, avslutar Tobbe Gustavsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om