Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Linda följer sin dröm – startar bageri och kafé

Hon började baka som fyraåring, hade första sommarjobbet på konditori på 90-talet och startar som 47-åring nytt bageri och kafé i centrala Finspång. "Det har varit en dröm hela mitt liv", säger Linda Möller Karlsson.

26 oktober slår Linda upp portarna till MK bageri och café.

26 oktober slår Linda upp portarna till MK bageri och café.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2023-10-19 09:00

Förberedelserna pågår för fullt på Stationsvägen i Finspång. 26 oktober slår MK bageri och café upp portarna.

– Det kommer bli ett fik som inte är som alla andra, med nischat utbud. Allt kommer att bakas på plats i lokalerna, säger Linda Möller Karlsson.

Ugnar, degmaskiner, kylskåp och möbler har inhandlats och lokalerna har rustats i ordning.

– Jag jobbar ensam och satsar på kvalitet och hantverk i liten skala. Jag bakar surdegsbröd från grunden, även kanelbullarna kommer ha surdeg i sig. Jag har ett varierat utbud med tårtor, bröd, cheesecakes, men även kaffe, te, choklad, praliner och enklare luncher, som sallader och mackor. 

undefined
Det är i bageriet som Linda kommer att tillbringa mycket tid framöver.
undefined
47-åringen följer sin dröm att starta eget bageri och kafé.
undefined
Den nya verksamheten ligger på Stationsvägen i centrala Finspång.

Hon riktar också in sig en hel del på beställningsjobb, till exempel fester, kalas och arbetsplatser.

I lokalerna ryms både bageri och kafé.

– Det ska vara en mysig upplevelse att komma hit. Det kommer finnas fem-sex sittplatser inomhus, men även möjlighet till uteservering, säger Linda.

MK bageri och café öppnar nästan samtidigt som Linds bageri öppnar konditori vid Bergslagstorget i Finspångs centrum.

– När jag bestämde mig för att satsa i somras hade jag ingen aning om att Linds skulle öppna. Men jag tror det finns plats för båda, med olika utbud och olika målgrupper. Jag tror på läget, nära Bildningen, busstation och parkeringsplatser.

undefined
Degmaskinen kommer att användas flitigt.
undefined
Så här ser kafédelen ut i lokalerna.

Hon började baka redan som fyraåring.

– Mitt första sommarjobb var på Åbergs konditori på 90-talet, sedan har det varit min dröm att öppna eget. Nu har jag sagt upp mig från mitt jobb som specialpedagog på Mo Gård. Jag tror på idén, sedan är jag medveten om att det kan ta tid att etablera sig, säger Linda Möller Karlsson.

Planen är att ha öppet på vardagar samt lördagar och hon räknar med att vara på plats tidigt på morgnarna.

undefined
Linda valde att säga upp sig från sitt arbete och satsa fullt på ett eget företag.
undefined
Ugnarna kommer användas mycket i de nya lokalerna.

Varför väljer du att göra satsningen nu?

– Jag behövde göra något annat i mitt liv och har funderat på det länge. Sedan dök det upp en lämplig lokal bredvid Wallmokrans.

Vad har du för mål och förhoppningar med verksamheten?

– Personligen hoppas jag att folk kommer att hitta hit. Det erbjuds bra produkter, som kommer vara exklusiva och som inte går att köpa var som helst. Jag tror verkligen på den här satsningen, konstaterar Linda Möller Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!