Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Leder seminarium om vården

Från missnöjd sköterska till glad ambassadör.
Så ser utvecklingen ut för de kommunanställda sjuksköterskorna i Finspång.
Om det ska fyra av dem hålla ett seminarium i Kalmar under två dagar, med början i dag.

Malin Creutz, Anna Creutz, Åsa Johansson och Annika Olsson ska berätta om den kommunala sjukvården vid fortbildningsdagar i Kalmar.
FOTO: CHRISTINE LINDSTRÖM

Malin Creutz, Anna Creutz, Åsa Johansson och Annika Olsson ska berätta om den kommunala sjukvården vid fortbildningsdagar i Kalmar. FOTO: CHRISTINE LINDSTRÖM

Foto:

FINSPÅNG2004-05-11 06:00
Varje år arrangeras fortbildningsdagar för kommunalt anställda sjuksköterskor från hela landet. Ge och få inspiration och utveckling i arbetet är syftet. I år är sköterskedagarna förlagda till Kalmar.
Det är sjuksköterskor själva som genomför de seminarier som står på programmet.

Leder seminarium
- Från Finspång ska vi för första gången delta med en presentation, tidigare har vi varit med som åhörare.
Det berättar de fyra sjuksköterskor som håller i presentationen: Anna Creutz, enhetschef för alla kommunala sköterskor, Annika Olsson, demenssköterska samt Malin Creutz och Åsa Johansson, båda sköterskor på Storängsgården.
I sin cirka 45 minuter långa presentation, som de kallar just "Från missnöjd sköterska till glad ambassadör", berättar de fyra sjuksköterskorna om förändringarna inom sjusköterskeorganisationen i kommunen.

Stora förändringar
- För två år sedan fungerade det inte, det var problem med arbetsmiljön, dålig samverkan både inom kommunen och med landstinget, ekonomin var i obalans, det ar problem med sjukskrivningar och vi hade många hyrsköterskor.
På två år har mycket förändrats.
Sjuksköterskorna har numera en egen organisation där Anna Creutz är chef. Tidigare var sköterskorna underställda enhetschef på respektive boende, vilket gjorde att det inte fanns tillräcklig samverkan inom gruppen. Hyrsköterskorna är borta, ersatta av fast anställd personal.
- När jag började som chef var det första jag gjorde att anställa bra personal, säger Anna Creutz.

Samverkan
De fyra sjuksköterskorna betonar också vikten av den interna och externa samverkan som utvecklats under de två åren, något som de tror kommer att intressera åhörarna i Kalmar.
- Dels samverkar vi som grupp, men också med landstinget, till exempel genom demensteamet och utredningsenheten.
Folkbladet har tidigare i olika artiklar beskrivit dessa båda verksamheter.
- Samverkan innebär att i första hand se till individens behov, om det är landstinget eller kommunen som utför vården är inte det viktigaste.

Bildspel
Förutom att berätta om sitt arbete och svara på frågor, ska de fyra ambassadörerna kortfattat berätta om Finspång som ort. Deras presentation består av affischer och ett bildspel. Samt förstås det egna berättandet.
Finspångs kommun har 19 sjuksköterskor, plus chefen. Den medicinskt ansvarige sjuksköterskan ingår inte i samma organisation.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om