Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Lågt valdeltagande även i Finspång

Valdeltagandet i Finspång var 39,2 procent. Det är exakt lika högt, eller snarare lågt, valdeltagande som vid EU-valet 1999. Valdeltagandet i Finspång var något högre än i landet som helhet.

FINSPÅNG2004-06-15 06:00
Intresset för att rösta i EU-valet är uppenbarligen inte så stort, vare sig i många delar av Europa, Sverige eller Finspång. Valdeltagandet i Sverige i söndagens val var 37, 2 procent. I Finspång var siffran något högre, 39, 2 procent. I EU-valet 1999 var valdeltagandet i Finspång också 39, 2 procent.
Högst valdeltagande i Finspång i söndagens val var det i distriktet Risinge 4, det vill säga de som röstade i Viggestorpsskolans matsal.
Här låg valdeltagandet på 51, 5 procent. Lägst valdeltagande var det i Rejmyre och i Risinge 9 (De som röstade i Grosvadsskolans bibliotek). I båda de valdistrikten låg valdeltagandet på 34, 5 procent.

Lägre och högre
Regna hör också till ett av de distrikt som hade ett lägre valdeltagande, 35, 6 procent. I Risinge 8 (De som röstade i Storängsskolans matsal) var också valdeltagandet relativt lågt, 35, 8 procent. Bland de valdistrikt med ett något högre valdeltagande kan till exempel nämnas Hällestad 4 (De som röstade i Missionskyrkans ungdomslokal i Sonstorp) där valdeltagandet var 44, 4 procent liksom Hällestad 1 (Folkets Hus, Grytgöl) där valdeltagandet låg på 43, 4 procent.

"Är beklagligt"
Denny Lawrot (c) och Thomas Vesterlund beklagar båda det låga valdeltagandet i EU-valet.
- Det är på tok för lågt. Det är en trend som slår igenom i hela Europa, säger Thomas Vesterlund.
- Det är beklagligt och det här är något som vi i de politiska partierna får ta på oss. Vi måste bli bättre på att tala om vad EU:s ärenden och beslut har för betydelse i vardagen, för det är vardagen som som engagerar folk, säger Denny Lawrot.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om