Kunglig glans har Finspång fått njuta av med jämna mellanrum under åren.
Något som man kan beskåda i Slottsparken, där det hänger kungatavlor i järn från alla kungliga besök från 1812 och fram till och med 1975, då vår nuvarande kung Carl XVI besökte Finspång på sin så kallade Eriksgata runt om i landet som nybliven kung.
Exakt vad han gjorde i Finspång den där dagen är lite ovisst, förutom ett bildbevis från Finspångs kommuns mediaportal.
Och vi har hittat ytterligare bilder från kungliga besök i Finspång genom åren i kommunens mediaportal:
Bilden från Reijmyre Glasbruk visar kungen i glashyttan och på bilden beskådar han en ung glasblåsare i form av Tord Höglander, som är i full färd med att tillverka ett glasföremål.
Nuvarande delägaren Ulf Rosén berättar om kungabesöket:
– Dagen då den unge och nye kungen kom till Rejmyre, är ett minne som de som var med den här dagen aldrig glömmer.
– Och faktum var att kungen själv fick blåsa ett glasföremål, nämligen det allra första exemplaret av kungaskålen, som vår glasformgivare Paul Kedelv skapat för just det här tillfället och en produkt som för övrigt finns kvar i vårt utbud än idag.
Vi har även hittat en bild på prins Bertil, när han besökte Finspång 1962.
Orsaken till besöket var att han ville gästa Ekmanska skolan, där en jubileumsutställning fanns uppställd, med anledning av att Finspångs AIK firade 25-årsjubileum.
Vi har inte hittat så mycket information om den här jubileumsutställningen. Inte mer alltså än att prins Bertil var en av besökarna och så följande ord som vi hittat under en bild i jubileumsboken "Finspångs Idrott under 80 år":
"Jubileumsutställningen 1962 blev en stor succé. Som synes var publiktillströmningen god till Ekmanska skolan, där huvuddelen av utställningen var placerad."
Enligt bildtexten under fotot i kommunens mediaportal på prins Bertil, firade FM, Finspångs Metallverk, 40 år samtidigt.
Och dagen till ära bjöds prins Bertil in till lunch i självaste Aurorasviten på Finspångs slott.
Nästa bild visar dåvarande kronprinsen och blivande kung Gustaf VI Adolf på besök vid Tubverket i Finspång 23 maj 1936
Och den allra äldsta kungabilden vi hittat i kommunarkivet kommer från 1907, då kronprinsen Gustaf besökte Finspång 5-6 september.
Sedan blev han kung samma år, närmare bestämt den 8 december 1907, men det visste han förstås inte vid sitt besök i Finspång i september samma år...