Onsdagen den 12 januari måste krogar och restauranger stänga senast 23 och begränsa antalet personer i ett sällskap till åtta.
– Det känns som att de går på restaurangbranschen för hårt. Det är inte vi som står för all smittspridning, säger Emelie Dahl, restaurangchef på O'Learys Finspång.
Restriktionerna för restaurangbranschen har kommit och gått under två år. Innan restriktionssläppet i september förra året påverkades O'Learys och dess verksamhet i form av nedskärningar och förkortade öppettider.
– Vi hade öppet mellan 16 och 20. Det är inte många timmar, vi hinner inte få in de inkomster vi behöver. Det är dock helgerna som kommer drabba oss värst, då vi vanligtvis har öppet till klockan 01 på natten.
Emelie Dahl har arbetat på O’Learys i fyra år. I augusti tog hon sig an rollen som restaurangchef.
– Det är första gången jag måste styra båten. Nu pusslar jag med schemat och gör iordning, det är lite att arbeta med. Det var inte några roliga besked som kom i dag, berättar hon.
Restriktioner och avstånd är något som Emelie Dahl anser är självklart för att stoppa smittspridningen, men hon tycker att det blev väldigt hårda restriktioner för branschen.
– Jag kan inte hålla med om deras beslut. Det regeringen inte verkar förstå är att folk inte går raka vägen hem när vi stänger. De går vidare till hemmafester och det är där de blir smittade. Inte här på restaurangen, där vi har koll.