Kraftloppet bjöd på löparfest

I helgen sprangs det rejält. Många kunde nog se både en och två löpare svischa förbi utanför fönstren, när Kraftloppet arrangerades.

Frida Södermark visade sig vara starkast i damernas ultramarathon. Efteråt sprudlade hon av glädje.

Frida Södermark visade sig vara starkast i damernas ultramarathon. Efteråt sprudlade hon av glädje.

Foto: Claes Ottosson

FINSPÅNG2012-08-27 05:07

Det bjöds på en riktig löparfest i lördags när Kraftloppet gick av stapeln. Runt 850 deltagare sprang den 72 kilometer långa banan, som i år fått en ny bansträckning.

Blandade känslor

Lagstafett, marathon och ett ultramarathon är de tre möjligheterna till att springa loppet. Inför årets Kraftlopp fanns en hel del återkommande lag, bland annat fjolårets segrare Franssons konsult AB, som sprang in på en andraplats.

- Det gick skitbra, jag är jättenöjd. Att få stryk av den största föreningen i Östergötland känns okej, säger lagledaren Stefan Fransson och berömmer en andfådd Adrian Granath som ansvarade för sista sträckan.

- Vi ville komma först så jag är besviken, säger han.

I mål tillsammans

Segrade gjorde i stället IK Akele, som korsade mållinjen i samlad trupp och med glada miner. Fjolårets segrare i ultramarathonet Jonas Schedin ledde laget men han medger en viss oro i början av loppet.

- I början var jag rätt nervös när de ledde med två minuter. Men vi har starka och jämna löpare, även om vi saknar de bästa i laget i dag.

Läs mer i papperstidningen.

Startskottet för lagstafetten ljuder och löparna far iväg.
Startskottet för lagstafetten ljuder och löparna far iväg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om