Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kommunen och brädåkare oense

Brädåkande ungdomar är kritiska till kommunens planer att ta över ladan i Vibjörnsparken.
- Vi har inte blivit informerade, säger Dennis Johnsson.

Dennis Johnsson gör en rock-n-roll. Det finns gott om plats på rampen. Sedan öppettider infördes är det allt färre som nyttjar den.Foto: Ellinor Lundmark

Dennis Johnsson gör en rock-n-roll. Det finns gott om plats på rampen. Sedan öppettider infördes är det allt färre som nyttjar den.Foto: Ellinor Lundmark

Foto:

FINSPÅNG2007-07-27 06:00
- Förr var vi här varje dag, men inte sedan de förstörde, säger Dennis Johnsson.
Vibergaladan ligger mörk och den är tom sånär som på Dennis Johnsson och kompisen Jumaidu Eliasson som är där och åker skateboard. Antalet brädåkare har minskat sedan kommunen satt upp lås och öppettiderna reglerats.
- Vi hatar öppettider, vi hatar att de river härinne, säger Dennis Johnsson.
Ungdomarna är besvikna över hur kommunens övertagande av ladan i Vibjörnsparken har gått till. De menar att de inte informerats om planerna på att riva delar av ladan.
- Förut fanns det en våning till, vi hade en hängmatta och musik. Då kunde man chilla här, man behövde inte ens ringa till någon, alla var redan här. Förr var det stämning här, nu är det helt livlöst, säger Dennis Johnsson.

Satsar minst 300 000
Under sommaren sköter Finspångs innebandyklubb om ladan på uppdrag av kommunen. Tanken är att Finspångs kommun, när formellt beslut fattats till hösten, ska ställa i ordning och bygga nya ramper.
Kostnaden är beräknad till omkring 300 000 till 350 000 kronor, enligt Göran Karlsson, ordförande i servicenämnden.
Ungdomarna är kritiska till planerna.
- Kommunen vill ta hit designern Tony Hesse från Norrköping, men vi gillar inte hans idéer. Han vill bygga streetgrejer, trappor och sånt som redan finns ute. Vi vill ha ramper, säger Jumaidu Eliasson.
Göran Karlsson ställer sig frågande till kritiken.
- Tanken med att ta över ladan är att göra den tillgänglig för ungdomarna. Ska vi ha ansvaret måste vi reglera det på något sätt, då måste vi hålla låst. Ramperna är inte godkända som de är nu. Det finns två alternativ: antingen gör vi i ordning så att ungdomarna får någonstans att hålla till, eller att vi bommar igen ladan och inte gör någonting, säger Göran Karlsson.

Ny förening
Ett tredje alternativ är att brädåkarna bildar en förening och hyr lokalen av kommunen. Men tror han inte kommer att ske. Göran Karlsson menar att han informerat om planerna.
- Jag har varit och pratat med dem och förklarat vad vi ska göra. Det är märkligt att de har invändningar mot att vi ska göra i ordning det här. Några av dem var också med och träffade Tony Hesse. Vår tanke är att gå vidare med honom.
Samtidigt förstår han att det inte är alla som är glada över nyordningen.
- De vill säkert ha en anläggning där de kan husera om. Men då kan det inte bli en kommunal anläggning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om