Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Klubbdirektör gäst hos Rotary

- Vi ska starta ett samarbete med tre mindre klubbar i Norrköping. Jag kan inte säga vilka. Det presenterar vi senare i veckan.
IFK Norrköpings nye klubbdirektör Mikael Andersson var på måndagen gäst hos Finspångs Rotaryklubb och passade då kort på att berätta om vad IFK närmast tänker avslöja.

IFK Norrköpings klubbdirektör Mikael Andersson besökte Finspång på måndagen. Han pratade om fotboll i allmänhet och om IFK i synnerhet för Finspångs Rotaryklubb.
FOTO: TITTI OLOVSSON

IFK Norrköpings klubbdirektör Mikael Andersson besökte Finspång på måndagen. Han pratade om fotboll i allmänhet och om IFK i synnerhet för Finspångs Rotaryklubb. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

FINSPÅNG2004-04-21 06:00
Finspång är en ort som stockholmskillen Mikael Andersson inte besökt särskilt flitigt.
- Mina döttar har varit på golfläger i Finspång så jag har varit här vid några tillfällen, upplyste han drygt 30 medlemmar i Rotary.
Mikael Andersson har spelat aktivt på elitnivå i 15 år (tolv år i Hammarby IF och tre år i IFK Göteborg, där fick han vara med om att ta både Uefa Cup-guld och SM-guld), tränat Djurgårdens IF och Malmö FF och som nappade när IFK Norrköping frågade om han ville bli klubbdirektör. Civilt har han jobbat som naprapat och fastighetsmäklare.
- Det lät inspirerande och intressant. Att vara klubbdirektör innebär att syssla med andra arbetsuppgifter än som tränare, sa Mikael Andersson.

Process på flera år
IFK Norrköping åkte ur allsvenskan 2002 och gör sitt andra år i Superettan. Mikael Andersson är en av dem som lägger upp taktiken för att IFK ska komma tillbaka till allsvenskan.
- En klubbs misslyckande beror inte bara på det som hände det året som den åkte ur, utan precis som när det går dåligt i näringslivet så är det en process som pågått i fem-tio år. IFK har inte haft den röda tråden på flera år på grund av den bytt tränare för ofta, spelare försvunnit och man tappat kontinuiteten, hävdade Mikael Andersson.
- Vi vill hitta tillbaka till en mer teknisk och publikdragande fotboll som IFK tidigare spelat. Men kruxet är att det inte är så enkelt, utan en balansgång. Vi måste få fram talanger såväl i Norrköping som stad som i egna klubben.

Inleder samarbete
Ett samarbete med tre mindre klubbar i Norrköping, alla bra på ungdomssidan, ska avslöjas i veckan. Mikael Andersson talade om att det ska ske, men inte vilka samarbetsklubbarna är. Ledarutveckling och ledarutbildning är två poster.
Mikael Andersson hoppas att IFK vänder trenden åt rätt håll i år. Han anser att klubben redan i år kan vara med i toppen på Superettan, men han är inte säker på att tiden är mogen, att IFK står tillräckligt rustat för högsta serien. Visserligen är det ekonomiska stödet från näringslivet stabilt, men inte alls i den omfattning som Sveriges storklubbar har.
- Vi bygger en stabil grund, så får vi se när vi är redo för allsvenskan.
Mikael Andersson uttryckte sin oro för att storstäderna kommer att dominera de stora lagidrotterna än mera. Det är där de st§ora arenorna byggs, för det är där publiken finns som ger tillräckliga intäkter. Mindre städer och bruksorter, som Åtvidaberg och Degerfors, får det allt svårare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om