Klippt för bron
Nu kan man gå runt övre Ripplingen igen. Tacka Lasse, Lennart och de andra för det. Dom byggde bron. I fredags invigdes den av Björn Eriksson - hövdingen som inte gör någon hemlighet av att han gillar invigningar.
Lennart Hellgren spelade fanfar på dragspel och Björn Eriksson klippte bandet. Nu kan man promenera runt övre Ripplingen. Foto: Gunnar Johansson
Foto:
Sjöarna övre och nedre Ripplingen fick en bro 1982. Den behövde ersättas. Under sommaren tog Lasse Ringqvist, Lennart Hellgren, Bertil Hellgren Sven Högberg och Janne Hillman hand om den saken.
- Vi har byggt en 25 meter lång bro så nu kan man promenera runt övre Ripplingen, säger Lasse, som var med och byggde bron 1982.
Byäldste
Han är Rippestorps byäldste, som var den förste att bygga här. Då var det fritidshus, nu är han bofast sedan 40 år. Brobygget har skett helt ideellt och med ekonomisk insats från samfälligheten.
I fredags var det så dags för invigning med alla tillbehör: ett blågult band, en entusiastisk skara människor, sång och musik, mat och dryck samt en landshövding som vet hur man svingar en sax.
- Det är himmelens roligt med invigningar, sade Björn Eriksson.
Alldeles särskilt gillar han att komma ut till ställen på landsbygden, där han får möta den folkliga kreativiteten och kraften
Egen sång
- En bro är en led över del eller vattendrag enligt ordboken och det stämmer ju här, men en bro symboliserar också god sammanhållning och förbindelse mellan människor, sade hövdingen bland annat.
Vidare konstaterade han att han besökt Finspångs kommun så ofta, att han räknar sig som en invånare här numera - en skattebefriad sådan.
Lennart Hellgren är inte bara brobyggare, han är musikant också. Och han har skrivit texten till Sången om Rippestorp till melodin Ovan där. Dagen till ära hade den 26-åriga visan fått en ny vers.
En broinvigningsvers, så klart.