Klart godkända julbord
- Proverna är jättebra, det brukar inte vara så här bra när det är julbord, säger livsmedelsinspektören Sylvia Karlsson.Detta efter att livsmedelskontroller gjorts på julbord som serveras på sex restauranger i Finspång.
- Man tar på det man ser som en risk, förklarar Sylvia Karlsson.
Det kan till exempel handla om skinka eller rostbiff. Provresultaten kan ibland se illa ut vad gäller just julbord. Problemet är att maten ofta står framme länge och därmed får för hög temperatur. Men efter provresultaten den här gången blev Sylvia Karlsson positivt överraskad.
"Jättebra prover"
- Proverna är jättebra, det brukar inte vara så här bra när det är julbord. Det är i stort sett bra och inte många anmärkningar och det finns inte flera anmärkningar på samma ställe.
På en av restaurangerna fick pressylta resultatet tjänlig med anmärkning och på en annan restaurang blev resultatet detsamma för rostbiff. I båda fallen handlar det om för höga temperaturer. När det enbart handlar om en anmärkning finns ingen risk för matförgiftning.
På en av restaurangerna fick en produkt resultatet otjänlig. Sylvia Karlsson påpekar dock att det inte är restaurangen som gjort något fel utan felet ligger istället hos leverantören och produkten plockades omedelbart bort. Övriga prover gav resultatet tjänligt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!