Pizzeria Pitbull på Ekkällevägen är historia. Adressen är densamma, men det nya namnet är Pizzeria City.
– Det känns jättespännande. Det är första gången jag driver en pizzeria, säger Yasmin Bamshad som till att börja med arrenderar lokalerna de kommande två åren.
Hon har arbetat många år i branschen.
– Senast drev jag grillen i Tjällmo. Men det är långt att åka från Finspång till och från Tjällmo varje dag. När chansen dök upp att ta över den här pizzerian behövde jag inte lång betänketid. Grillen i Tjällmo har jag sålt.
Du tvekade aldrig att satsa på en ny restaurangverksamhet i coronatider?
– Jag var orolig i början och det var mycket stress, men nu känns det som att det går åt rätt håll. Jag tror och hoppas att allting snart blir till det bättre igen och mer normalt. Vi öppnade förra fredagen och i söndags hade vi 50 kunder, så det fungerar bra. Jag vet att jag är duktig och kan den här branschen, säger 37-åriga Yasmin som är född och uppväxt i Iran och kom till Sverige för 18 år sedan.
Lokalerna har fräschats till och det finns numera en glad pizzabagare i logotypen istället för en pitbull.
– Det har varit mycket jobb med att få ordning på allting. Tapeterna är nya och vi har målat om och snyggat till. Vi har också en ny meny. Bland annat finns pizzan Yasmin på menyn med aubergine, champinjoner, färsk tomat, lök, färsk vit lök och ruccola.
– Det är min egen pizza. Men den pizzan som säljer mest är kebabpizza med mixad sås, berättar Yasmin.
Gör ni något speciellt för att locka nya kunder?
– I början erbjuder vi gratis hemkörning av maten. Det beror förstås också på coronan.
Till sin hjälp på nya pizzerian har hon sambon Sami Daoud. En rutinerad kraft när det gäller pizzabakning.
– Jag har jobbat med pizzerior sedan jag kom till Sverige från Syrien 1986. Du kan skriva att jag är pizzakungen. Jag älskar Finspång, det är hemma, poängterar han med ett skratt.
I samma lokaler som den nya pizzerian har han drivit Etna, Tolvan och Jalla Jalla. Andra namn som fladdrar förbi i rask takt är Babylon, Pastasnäckan, Pizzeria Ekman, Maestro och Papas pizzeria.
Yasmin tar emot dagens första beställning och skickar vant in pizzan i den stora ugnen.
Är det något mer du vill satsa på för att utveckla pizzerian?
– Jag skulle vilja satsa på döner kebab. Det blir nog så i framtiden, säger Yasmin Bamshad.
Kanske är hon på god väg att bli Finspångs pizzadrottning.