Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Jag behövde inte lång betänketid när chansen dök upp"

Rutinerade Yasmin Bamshad öppnar sin första egna pizzeria. "Jag vet att jag är duktig och kan den här branschen", säger hon.

Yasmin Bamshad har precis öppnat sin första pizzeria. På bilden är det storsäljaren kebabpizza som fixas till.

Yasmin Bamshad har precis öppnat sin första pizzeria. På bilden är det storsäljaren kebabpizza som fixas till.

Foto: Mikael Grip

Finspång2020-05-19 15:44

Pizzeria Pitbull på Ekkällevägen är historia. Adressen är densamma, men det nya namnet är Pizzeria City.

– Det känns jättespännande. Det är första gången jag driver en pizzeria, säger Yasmin Bamshad som till att börja med arrenderar lokalerna de kommande två åren.

Hon har arbetat många år i branschen.

– Senast drev jag grillen i Tjällmo. Men det är långt att åka från Finspång till och från Tjällmo varje dag. När chansen dök upp att ta över den här pizzerian behövde jag inte lång betänketid. Grillen i Tjällmo har jag sålt.

Du tvekade aldrig att satsa på en ny restaurangverksamhet i coronatider?

– Jag var orolig i början och det var mycket stress, men nu känns det som att det går åt rätt håll. Jag tror och hoppas att allting snart blir till det bättre igen och mer normalt. Vi öppnade förra fredagen och i söndags hade vi 50 kunder, så det fungerar bra. Jag vet att jag är duktig och kan den här branschen, säger 37-åriga Yasmin som är född och uppväxt i Iran och kom till Sverige för 18 år sedan.

Lokalerna har fräschats till och det finns numera en glad pizzabagare i logotypen istället för en pitbull.

– Det har varit mycket jobb med att få ordning på allting. Tapeterna är nya och vi har målat om och snyggat till. Vi har också en ny meny. Bland annat finns pizzan Yasmin på menyn med aubergine, champinjoner, färsk tomat, lök, färsk vit lök och ruccola.

– Det är min egen pizza. Men den pizzan som säljer mest är kebabpizza med mixad sås, berättar Yasmin.

Gör ni något speciellt för att locka nya kunder?

– I början erbjuder vi gratis hemkörning av maten. Det beror förstås också på coronan.

Till sin hjälp på nya pizzerian har hon sambon Sami Daoud. En rutinerad kraft när det gäller pizzabakning.

– Jag har jobbat med pizzerior sedan jag kom till Sverige från Syrien 1986. Du kan skriva att jag är pizzakungen. Jag älskar Finspång, det är hemma, poängterar han med ett skratt.

I samma lokaler som den nya pizzerian har han drivit Etna, Tolvan och Jalla Jalla. Andra namn som fladdrar förbi i rask takt är Babylon, Pastasnäckan, Pizzeria Ekman, Maestro och Papas pizzeria. 

Yasmin tar emot dagens första beställning och skickar vant in pizzan i den stora ugnen.

Är det något mer du vill satsa på för att utveckla pizzerian?

– Jag skulle vilja satsa på döner kebab. Det blir nog så i framtiden, säger Yasmin Bamshad. 

Kanske är hon på god väg att bli Finspångs pizzadrottning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!