Invigt med ett yxhugg

Nyligen invigdes nya vindskyddet vid Lunddalen, en invigning som samlade ett 70-tal deltagare.

En gammal källa vid Lunddalen hittades tack vare Karin Fors goda minne. Här ses hon med Jens Rinman vid källan.

En gammal källa vid Lunddalen hittades tack vare Karin Fors goda minne. Här ses hon med Jens Rinman vid källan.

Foto: Lennart Persson

FINSPÅNG2018-10-28 15:00

Bland annat beroende på att den traditionella tipspromenaden arrangerades samtidigt i Lunddalen och som innebar att en hel del av tipsdeltagarna passade på att vara med även vid invigningen av vindskyddet.

Där bjöds man på fika, grillad korv och en stunds avkoppling vid eldstaden och vindskyddet, som har jättefin sjöutsikt.

Själva invigningen skedde genom att Friluftsfrämjandets ordförande Jens Rinman förrättade invigningen genom att kapa ett snöre med ett yxhugg.

– Yxan är ju ofta använd i samband med friluftsliv, så vad kunde vara mer passande, än att den här officiella invigningen förrättades genom att kapa ett snöre med ett yxhugg, sa Jens Rinman efteråt.

Under invigningen överraskade Odd Fellowlogen B144 Aurora i Finspång föreningen med en gåva.

Motiveringen löd:

”För sitt goda arbete i projektet ”Samarbete/Integration” som inleddes 2016 och där tanken är att skapa en meningsfull väntan för nyanlända, vill vi i Odd Fellowlogen ge ett bidrag på 5 000 kronor, som ett bevis på att man med små medel, men med stora och goda ambitioner kan spela en stor roll i samhället och integrationen i synnerhet.”

– Att uppmärksammas helt oväntat på det här sättet sporrar naturligtvis, framhöll Jens Rinman, och vi har redan nu idéer om hur vi på bästa sätt ska kunna förvalta gåvan så att den kommer till nytta i verksamheten.

Dagen till ära fick man också provsmaka vattnet, från den källa som ursprungligen funnits här under många år. En källa som varit bortglömd och igenväxt, men som Karin Fors mindes sedan hon var scout och som nu grävdes fram igen. Nu finns källan under ett lock och är döpt till ”Karins källa”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om