Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Invånarna ger lägre betyg

Invånarna ger Finspångs kommun lägre betyg i den senaste medborgarundersökningen jämfört med tidigare år.

Lägre betyg. Invånarna ger Finspångs kommun lägre betyg i den senaste medborgarundersökningen jämfört med tidigare år.

Lägre betyg. Invånarna ger Finspångs kommun lägre betyg i den senaste medborgarundersökningen jämfört med tidigare år.

Foto: Magnus Johansson

FINSPÅNG2016-03-18 07:00

Det är sjätte gången som kommunen medverkar i Statistiska Centralbyråns medborgarundersökning. 2015 års undersökning gjordes mellan den 18 september och 10 november på ett urval av 1 200 personer i åldrarna 18–84 år. Närmare hälften av personerna som fick enkäten svarade.

Undersökningen bygger på tre frågeställningar: vad medborgarna tycker om att bo och leva i kommunen, de olika verksamheterna samt vilket inflytande de boende har vad gäller kommunala beslut och verksamheter.

Det sammanfattande betyget för hur invånarna bedömer Finspång som en plats och bo och leva på blev 55, vilket är lägre än genomsnittsresultatet. 2014 var kommunens betygsindex 59. Resultatet för samtliga 138 kommuner som deltog i undersökningen 2015 blev 60.

– Vi tar intryck av medborgarundersökningen. Därför är det viktigt att svara på den när man får chansen, kommenterar kommunalrådet Anders Härnbro (S), som tar till sig kritiken i undersökningen.

Till exempel har faktorerna kommersiellt utbud och fritidsmöjligheter fått lägre betygsindex. Dessutom bör bostadssituationen prioriteras.

När det gäller kommunens verksamheter blev resultatet 47 jämfört med 52 år 2014. Snittet för samtliga kommuner är 54.

För att höja helhetsbetyget krävas förbättringar för äldreomsorg, gator och vägar, miljöarbete, grundskolan, stöd för utsatta personer samt gång- och cykelvägar.

Renhållning och sophämtning, idrotts- och motionsanläggningar och förskolan är andra förbättringsområden precis som möjligheter till inflytande på kommunens verksamheter och beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om