Visserligen har konkursförvaltaren gjort klart med en ny, ännu hemlig, köpare av glasbrukets verksamhet och produktion.
Och på måndagen blev det också klart att Finspångs kommun är villig att köpa fastigheten, under förutsättning att man kommer överens med den hemlige köparen om ett rimligt hyreskontrakt.
Ett hyreskontrakt som från början föreslogs ligga på strax under 400 000 kronor per år.
Men tisdagens förhandlingar om den här hyresnivån mellan kommunen och köparen gick alltså inte vägen. Parterna kom inte överens om en lämplig summa och därmed är glasbrukets framtid fortfarande mycket oviss.
Förhandlingarna var troligen sega, för de drog ut på tiden till sent på tisdagskvällen.
– Vi har hållit på under dagen med bud fram och tillbaka och hinner inte komma i mål till någon uppgörelse idag, sa kommunalrådet Anders Härnbro (S) på tisdagskvällen.
– Men vi tänker fortsätta förhandlingarna på onsdagen, tillade han.
Men om man inte kommer överens under onsdagen, så backar alltså Finspångs kommun ur fastighetsköpet och glasbrukets framtida öde går tillbaka till konkursförvaltaren Rune Brännström, som får se över om det finns någon annan möjlighet att rädda glasbrukets framtid.
Enligt vad Folkbladet erfar, fick Brännström från början konkreta köpebelopp från två av de nio intressenter som från början anmälde sitt intresse att köpa konkursboet i Rejmyre.
Nu verkar alltså den ene av de här två intressenterna kanske backa ur och därmed är hela affären tillbaka på ruta ett igen.
Och glasbrukets och de 17 anställdas framtid känns fortfarande högst osäker...