En undersökning som kommunen genomförde visade att runt 180 personer rökte. I höst ska en ny genomföras men personaldirektör Stig Karlsson, tror inte majoriteten har slutat.
- Jag får erkänna att det här inte har fungerat jättebra, säger han.
Han tycker att det är ett komplicerat problem där det är svårt att få människor som rökt i många år, att sluta för de tvingas. Stig Karlsson eftersöker en form som fungerar för både arbetsgivare och den anställda som är rökare.
- Det finns ingen ovilja att hjälpa till här. Vi har bara inte haft tid att stötta de som vill sluta, säger han.
Inte överense
När beslutet fattades i kommunstyrelsen för snart ett år sedan, var inte alla överens. Socialdemokraterna ställde sig inte bakom hela beslutet och tyckte att ett förbud var att gå för långt.
- Då tyckte vi att det var ett extra tvång för den som rökte. Nu är beslutet fattat och vi får se vad vi ska göra mer, säger Anders Härnbro (S).
Inte sett någon röka
Han vet inte själv hur det ser ut med rökning på olika arbetsplatser i kommunen. Själv tycker han att rökning inte är något man ska hålla på med på arbetstid.
- Frågan är vad som händer med den som faktiskt röker. Vi får ta upp frågan kring vad vi ska ha för åtgärder för att hjälpa anställda att sluta med, säger han.
På Storängsgårdens äldreboende verkar i alla fall rökstoppet fungera.
- Sedan jag började i september i fjol, har jag inte sett någon röka i alla fall, säger Annika Olsson, vikarierande enhetschef.
Där är det större problemet där, är bristen på askkoppar för besökare som faktiskt får röka.
FÖ: Vad skulle du göra om du såg någon som inte följer policyn?
- Jag skulle ta upp det med personen. Är det beslutat om rökfri arbetstid kan man inte vända ryggen mot det hela och låtsas som att man inget ser, säger Annika Olsson.