De fyra sökbara programmen presenteras i olika klassrum och samhällsprogrammet är mest välbesökt under tiden vi är på plats.
– De senaste två-tre åren har vi haft väldigt bra uppslutning på samhäll och ekonomi, det är lite trendigt just nu. De andra håller på att få ett uppsving, tror jag, säger Per Sjöborg, lärare i samhällskunskap och religion.
Har samhällsprogrammet bättre chans än de övriga programmen att fyllas upp av elever?
– Jag tror det är likadant för alla program faktiskt, det hoppas jag såklart på, säger Per Sjöborg.
– Det ser jag absolut inte som en omöjlighet. Om allting vill sig jätteväl kan vi ha fyra klasser som börjar i höst och då är vi ju back on track, då känns det som att det är på riktig igen. Det var tomt och konstigt när vi kom hit i höstas och inte hade någon årskurs ett, säger Per Sjöborg.
I samhällsrummet hittar vi också Elias Nilsson med sin mamma Cissi. Elias Nilsson tilltalas av att Bergska verkar vara en trygg plats.
– Det är en ganska lugn skola, det händer inte så mycket. Min brorsa gick här och det verkar vara bra. Bra mat, har jag hört. Det är viktigt, säger Elias Nilsson.
Nyligen tillträdda rektorn Magnus Stark är på plats och är glad för uppslutningen.
– Sen vill man alltid ha lite mer, förstås. Det är lite färre än vad som dök upp förra året, än så länge. Men jag tror vi är ganska nöjda ändå, säger han.
Förutom att hålla öppet hus ska lärarna åka runt och besöka högstadieskolor. Senare blir det en gymnasiedag när niorna får komma och testa en halvdag på gymnasiet. Skolan har också producerat en reklamfilm.
– Så jag tror att vi kommer att fånga upp de flesta i alla fall. Och det gäller att peppa och få till ett självförtroende – tro på att det blir av. Så att eleverna söker, säger Magnus Stark.
Vissa har uttryckt oro för att hamna på någon sorts andrahandssortering om linjen de sökt läggs ner. Rektorn försäkrar att så är inte fallet.
Benjamin Nilsson, Olof Uppdal och Ture Lotusvik går på Nyhemsskolan och spanar in Bergskas program.
– Det är lite stressigt att komma på vad man ska välja, men det blir säkert bra, säger Benjamin Nilsson som egentligen är mest intresserad av Industritekniska programmet Curt Nicolingymnasiet men vill ändå se vad som finns att erbjuda här.
Olof Uppdal är nyfiken på ekonomiprogrammet på Bergska men även på fotbollslinjen på De Geergymnasiet i Norrköping.
– Eller Linköpings idrottsgymnasium kanske. Det blir att pendla lite men det är värt det, säger Olof Uppdal.
På vägen ut möter vi Hedda Andersson som besökt skolan med sina föräldrar.
– Jag var främst nyfiken på samhäll, beteende, i andra hand ekonomi och juridik. Nu känner jag fortfarande för samhäll, berättar Hedda Andersson.
Hon kommer även söka vårdprogrammet på Curt Nicolingymnasiet.
– Just för att jag känner verkligen att jag vill gå kvar i Finspång och inte pendla, jag får en klump i magen bara jag tänker på det, säger Hedda Andersson.
Efter att ha besökt öppna huset känner hon sig mer övertygad om att hon vill gå här.
– När man får prata om hur det är på skolan, stämningen, det var väldigt kul att få se lokalerna och hur en dag är, så jag känner mig mer lugn nu, Hedda Andersson.