REJMYRE
Men inget ont som inte har något gott med sig, för nu kunde invigningsgästerna, istället för att stå i gassande sol, tränga ihop sig i skuggan mellan husbilen och konstverket.
– Jag har nog aldrig älskat en husbil så mycket som den här gången, sa en av gästerna inne i skuggpartiet...
Det var inte bara husbilen, som påverkade konstverket vid invigningen, för i fortsättningen ska även regnet, som förhoppningsvis kommer, ändra på konstverket:
– Vi har en behållare på taket, som kommer att samla upp regn, som sedan rinner ner över konstverket, via plaströr där det finns färg och på det viset kommer konstverket att förändras, förklarade Erna Skûladôttir som tillsammans med konstnärskollegan Karin Blomgren skapat konstverket.
– Tanken med konstverket är att visa vad som kan hända med föroreningar och gifter från glasbruket och som absorberats av våtmarken bredvid glasbruket, om det kommer mycket regn.
– Enligt vad vi förstått är gifterna fast i våtmarken, men man undrar ju vad som kan hända om klimatet plötsligt förändras.
Från Rejmyre Art Lab, som arrangerar utställningarna i Rejmyre under samlingsnamnet "De Tox - Clean it up!", deltog Sissi Westerberg, som invigde konstverket.
– Det här är vårt sjunde och sista konstverk, som vi inviger det här året, men vi kommer att fortsätta med fler konstverk i den här serien nästa år.
– För övrigt, säger Sissi Westerberg, firar Rejmyre Art Lab tioårsjubileum här i Rejmyre i år, vilket känns både roligt och ett bevis på att vi blivit etablerade här.
Under Östgötadagarna kommer Sissi Westerberg att ha guidade visningar av de sju konstverken.