Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hundraårsfesten har tjuvstartat

Cider, blommor och musik. I går kväll drog hundraårsfirandet av Finspångs föreläsningsförening i gång med en mingelkväll på biblioteket.
- Vi satsar på nästa hundra år, sa styrelsemedlemmen Gudrun Wiklund.

Hundraårsdagen för Finspångs föreläsningsförening är egentligen på fredag, men i går tjuvstartade firandet med en mingelkväll på biblioteket. Gudrun Wiklund fick en blomma av Bertil Carlsson. 
Foto: Carolina Häggkvist

Hundraårsdagen för Finspångs föreläsningsförening är egentligen på fredag, men i går tjuvstartade firandet med en mingelkväll på biblioteket. Gudrun Wiklund fick en blomma av Bertil Carlsson. Foto: Carolina Häggkvist

Foto:

FINSPÅNG2005-10-11 06:00
Rosor delades ut och salta pinnar knaprades. Ett 40-tal personer var med när Finspångs föreläsningsförening startade sitt hundraårsjubileum som kommer att pågå under fyra dagar.
Mingelkvällen inleddes med att orkestern Blåsträngar från Finspångs kommunala musikskola bjöd på Bellman, Elvis och en hel del irländsk musik. Sedan berättade Gudrun Wiklund, som har gjort jubileumsskriften, om föreningens historia. Själva skriften har Folkbladet berättat om tidigare.
- Det är en tidsperiod då det har hänt mycket. Under de hundra åren har det varit kritiskt och frågan har ställts om vi ska fortsätta. Vi svarar fortfarande ja, vi ska gå vidare, sa Gudrun Wiklund.
Efter sin korta föreläsning belönades hon med en orkidé av styrelsen. Sedan fick styrelsen en orkidé av kommunen. Och ännu fler blommor från både ABF och kommunen.
De två forskarna Lars "Pidde" Lagergren, från Linköpings universitet, och Anette Thörnquist, från Arbetslivsinstitutet, presenterade en antologi om Finspångs industriella historia.
I kväll fortsätter firandet med att läkaren Nils-Erik Landell berättar om sin bok "Läkaren Linné - medicinens dubbla nyckel" på Mariagården. Målet med programmet under de fyra dagarna är att det ska vara brett, ha hög kvalitet och vara spännande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om