Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här öppnar Finspångs första obemannade livsmedelsbutik

Finspångs Bryggeri öppnar kommunens första obemannade livsmedelsbutik. "Jag tror det här är nya tidens kombo", säger ägaren Camilla Boström.

Finspångs Bryggeris ägare Camilla Boström berättar om den nya satsningen för stamkunden Mona Ohlzon.

Finspångs Bryggeris ägare Camilla Boström berättar om den nya satsningen för stamkunden Mona Ohlzon.

Foto: Magnus Johansson

Finspång2021-09-10 08:00

2017 öppnade Camilla Boström Finspångs Bryggeri på Norrmalm. I slutet av 2019 flyttade hon till nya lokaler på Bergslagsvägen och utökade med en mat- och delikatessavdelning.

Nu gör hon en satsning på att vidga öppettiderna rejält genom att ha öppet varje dag, från morgon till kväll, med en obemannad butik.

– Många har efterfrågat att vi ska ha öppet, nu ges kunderna chansen att komma och handla när det passar dem, påpekar Camilla Boström.

undefined
Camilla Boström och Cecilia Fredriksson arbetar i Finspångs Bryggeri.

Butiken har ett el-lås och kunderna kommer att logga in med hjälp av bank-id och använda mobilen för att legitimera sig. Sedan kan kunderna väga sina varor själva och betala.

Känner du någon oro för att varor ska stjälas?

– Nej, det gör jag inte. Vi har dessutom tre övervakningskameror och planerar att låta våra kunder vara med i en kundklubb. Det här är ett sätt att premiera och stödja det lokala och regionala, säger Camilla Boström.

Mona Ohlzon är en av stamkunderna.

– Jag kommer ofta hit och köper surdegsbröd, det är bra för hälsan. Jag tycker att det är en jättespännande satsning, nu kan man komma och handla varje dag om man vill. Jag tror att försäljningen kommer att öka, förut har inte alla haft en chans att handla när det varit begränsade öppettider, menar Mona Ohlzon.

undefined
Kunderna kommer själva att kunna plocka grönsaker i den obemannade butiken.

Hälsosam och nyttig mat och dryck i form av grönsaker, ostar, kött, fisk, surdegsbröd, kombucha, vattenkefir (syrad dryck), honung, senap, mjölk, marmelad, surkål, bönor och linser präglar utbudet.

– Hälsa, regionalt och miljömedvetet är ledorden. Under coronaåren känns det som folk har blivit ännu mer medvetna om vikten av att äta näringsrikt, betonar Camilla Boström.

Hon arbetar tillsammans med kollegan Cecilia Fredriksson och båda kombinerar producerande av varor med försäljning.

undefined
Camilla Boström och Cecilia Fredriksson diskuterar den nya satsningen.

– Det är ett väldigt kul och inspirerande jobb, man lär sig vad som är bra att äta och inte. Det är kul att åka och hämta varor, smaksätta och se hela processen i det vi gör, menar Cecilia.

Hon tror på den nya satsningen.

– Jag tror det kommer gå bra. Vi kommer att vara här mycket, men kan samtidigt åka iväg och sköta leveranser. Att kunna ha öppet alla dagar från morgon till kväll kommer betyda mycket för verksamheten, betonar Cecilia Fredriksson.

undefined
Finspångs Bryggeri har haft verksamhet på Bergslagsvägen sedan slutet av 2019.

Inom ett par veckor öppnar obemannade butiken.

– Det viktiga målet är att stötta det lokala och regionala och bidra till en miljövänlig matkultur, konstaterar Camilla Boström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!