Henrik har Finspång i sitt hjärta – nu nomineras han

Facebookgruppen "Finspång i mitt hjärta" har snabbt blivit populär och vuxit sig stor. Henrik Hedlund är initiativtagare och den tredje finalisten i Folkbladets tävling Årets Finspångare.

Henrik Hedlund är grundare av Facebookgruppen "Finspång i mitt hjärta", och tredje finalist i Folkbladets tävling Årets Finspångare.

Henrik Hedlund är grundare av Facebookgruppen "Finspång i mitt hjärta", och tredje finalist i Folkbladets tävling Årets Finspångare.

Foto: Privat

FINSPÅNG2012-07-19 05:56

Tidigt i våras, i mars, beslöt sig Henrik Hedlund för att skapa gruppen "Finspång i mitt hjärta" på den digitala mötesplatsen Facebook. Det fanns ingen långsiktig eller medveten strategi bakom initiativet utan beslutet grundades i en mängd goda minnen hemifrån. Minnen som allt eftersom åren går kan kännas mer och mer avlägsna.

- Jag tänkte att det kan vara någonting att samlas kring och att hitta gamla vänner och knyta kontakter. Jag hade ingen tanke på att det skulle bli den grupp det har blivit nu, säger initiativtagaren.

Ringar på vattnet

I stället för att skapa en personlig sida och bjuda in personer han känner, hoppades Henrik Hedlund att sidan skulle locka till sig människor. Det tycks ha lyckats för på bara några månader är medlemsantalet uppe i 2436.

- Vänner bjöd in vänner och det kom igång. Många tyckte att det var ett roligt sätt att anknyta till Finspång. Många som flyttat därifrån och som sökte kontakt med hemorten. Det blev ringar på vattnet, förklarar han.

Ganska snart gick även ett antal engagerade personer som fortfarande bor i Finspång med i gruppen varav flera bidrog med mycket bildmaterial. Det ledde i sin tur till att ett bildarkiv skapades, eller ett arkiv för minnen som Henrik Hedlund uttrycker det.

- Fler började att publicera och kommentera bilderna. Det skapades ett unikt material för människor från Finspång och människor som bor i Finspång. Just interaktionen med några kommentarer gör att man får så pass mycket mer än bara en bild.

Läs mer i papperstidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om