Hemtjänsten bjöd på sommarfest

Cider och snacks, kaffe och jordgubbstårta - och härlig musik! Så blev sommarfesten som Östermalms hemtjänst anordnade under torsdagen.

Arrangörer. Undersköterskorna Anna Ahlsson och Martina Johansson var två av sommarfestens arrangörer.

Arrangörer. Undersköterskorna Anna Ahlsson och Martina Johansson var två av sommarfestens arrangörer.

Foto: Mikael Grip

FINSPÅNG2017-06-15 15:10

– Jag kan bara säga en sak och det är att sommarfesten är storartad!

Det sa Stina Liljenkvist, som dagen till ära tagit fram en riktigt "somrig" hatt tillsammans med väninnan Kerstin Andersson vid samma bord.

Festen hölls i hemtjänstens trädgård och dessutom i ett helt underbart sommarväder.

För musiken svarade sångerskan Lilian Wallin och musikern Ronny Sjödin, som bjöd på ett helt knippe sommarmelodier och allsånger, som Fröken Fräken, En glad calypso om våren, En gång jag seglar i hamn, Sjösala vals och En kväll i juni (den där med textraden Han tog av sig sin kavaj, sparka av sig båda skorna).

– Det är bara för mig att tacka min duktiga personal, som ordnar såna här härliga tillställningar, sa Kerstin Sjöberg Axelsson, vård och omsorgschef i Finspångs kommun, som var på plats och deltog i sommarfesten, som lockat ett 50-tal deltagare.

De som ordnat festen var undersköterskorna Anna Ahlsson, Monica Nilsson, Martina Johansson och Lilian Wallin.

– Vi hade sommarfester för länge sedan, men inte på senare år, berättade Martina Johansson. Men nu tyckte vi det var dags att återuppliva den här festen igen och det känns förstås jättekul att så många kom och alla verkar trivas här i trädgården.

– Och jag kan berätta om att många sett fram stort mot den här festen och funderat på vad de ska ha på sig, för att känna sig riktigt sommarfina. Och jag tycker de lyckats riktigt bra med det!

När deltagarna gick hem igen, fick de dessutom med sig varsin "goodiebag", med lite godis och information från kommunen.

För musiken. Lilian Wallin och Ronny Sjödin stod för musikunderhållningen.
För musiken. Lilian Wallin och Ronny Sjödin stod för musikunderhållningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om