Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Helt enligt ritningarna

FINSPÅNG
Ingen hiss ner till källarplanet. Ingen kassa vid ingången.
Det är två skönhetsfläckar. Annars är Elsbeth Sandell nöjd med ritningarna till den planerade varmvattenbassängen.
I början av veckan hade cirka 20 entreprenörer lämnat in anbud på renovering av simhallen.

Mona Runesson, Zenita Axelsson, med barnbarnet Matilda Randmäe, och Elsbeth Sandell ser fram emot att varmvattenbassängens ka börja byggas.
FOTO: TITTI OLOVSSON

Mona Runesson, Zenita Axelsson, med barnbarnet Matilda Randmäe, och Elsbeth Sandell ser fram emot att varmvattenbassängens ka börja byggas. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2003-03-27 00:00
Reumatikerföreningens ordförande Elsbeth Sundell sitter med simhallsritningarna utbredda framfrö sig på bordet.
Den del som hon, Mona Runesson och Zenita Axelsson är intresserade av, är ritningen på en tillbyggnad på baksidan av simhallen.
Det är ritningen över den efterlängtade varmvattenbassängen.
- Här är omklädningsrummen, säger Elsbeth och pekar på ritningen. Det finns för herrar och damer och ett för makar. Handikapptoaletter ligger i anslutning till omklädningsrummen och det finns en nära bassängen.
De tre kvinnorna, som har olika reumatiska sjukdomar, känner sig nöjda över det de ser på ritningarna. Till exempel att varmvattenbassängen har höj- och sänkbar botten och att det finns en taklift, med vars hjälp rullstolsburna kan komma ner i vattnet.
Det finns dock någrasaker som Elsbeth saknar, när hon tittar på ritningarna.
- Det finns ingen hiss ner till källarvåningen och det är synd, för där finns byggnadens enda fik.
Så funderar hon litet över kassan - eller snarare bristen på kassa.

<b>Kassa </b>
- När det gäller simhallen så kommer kassan att vara kvar på samma ställe som i dag. Till varmvattenbassängen finns en egen ingång, men jag kan inte se någon kassa. Det betyder att man måste betala i simhallskassan och sedan ta sig igenom hela simhallen till den nya delen. Alternativt ta sig runt på utsidan.
Å andra sidan kan det kanske bli en lösning där de som får remiss till varmvattenbassängen betalar på annat sätt. Till exempel via Reumatikerföreningen eller DHR. I så fall behövs ingen kontantkassa.
- Jag har inte hört något om hur det ska läggas upp, det kanske inte är bestämt, säger Elsbeth.
Reumatikerna och andra som behöver varmvattenträning, ser fram emot att bassängen äntligen ska bli verklighet - efter decennier av väntan.
- Nu måste det helt enkelt bli av.

<b>Cirka 20 anbud</b>
I måndags gick anbudstiden ut för renoveringen av simhallen och tillbyggnaden av varmvattenbassängen. Byggchef Jan-Åke Jonsson på Vallonbygden uppger att cirka 20 anbud kommit in, ett antal han är nöjd med.
- Vi ska granska anbuden och göra en sammanställning som ska presenteras för kommunstyrelsen. Så småningom går frågan vidare till kommunfullmäktige, där det slutliga beslutet tas.
Om allt går som planerat, ska markarbeten för utbyggnaden inledas i juni i år.
Den intressanta frågan om vad det står på prislappen får vi inget svar på förrän ett anbud antagits av fullmäktige. Vilka anbud de olika intressenterna har lagt, är inte offentliga.
I de politiska diskussionerna nämndes kostnader på drygt 28 miljoner.
Den exakta siffran får vi vänta på ett tag till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om