Här bygger de sin egen drömpizzeria
Pizzeria Angela satsar och bygger nya lokaler. - Kul att få bygga upp en restaurang från grunden, utformad precis som man vill, säger ägaren Josef Jakobsson.
Foto: Magnus Johansson
- Vi ville stanna i området för att kunna behålla våra kunder, säger Nahir Danho.Han har varit delägare sedan 2005 medan Josef Jakobsson har ägt pizzerian sedan 2000.- Det blir stora kostnader för oss. Vi får god hjälp av fastighetsägaren och satsar mellan 800 000 och 900 000 kronor själva. Dessutom blir hyran tre gånger dyrare här, påpekar Josef Jakobsson.Kyl- och frysrum måste byggas och nya skyltar ska investeras.- Hygien är A och O för en restaurang. Lokalerna ska vara fräscha med trendig inredning. En nyhet blir att jag ska satsa på GI-pizza och en gasolgrill för att kunna erbjuda maträtter som till exempel kycklingspett, säger Josef Jakobsson.Ska utöka
Förutom de två ägarna har pizzerian fyra halvtidsanställda.- I samband med flytten ska vi utöka med ytterligare en halvtidsanställd.Nahir Danho har varit pizzabagare sedan 1977. - Vid den tiden fanns det inga pizzabutiker i Sverige, bara pizzerior. Jag tror det är viktigt att tänka på hela konceptet. Det ska vara rent, bra service, god mat och billigt, säger han.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!