De sex examenseleverna sitter samlade tillsammans med ytterligare några från utbildningen som ännu inte är färdiga. Utsikten över Bergslagstorget från gamla Restaurang Peking är fondvägg när ceremonin börjar.
– Egentligen är det helt fantastiskt att ni sitter här efter en sådan kaosartad början. Ni blir ju lite som försökskaniner eftersom ni är de första men om vi bortser från den röriga början så slutade det ju toppenbra, säger Helena Hellström som är platschef för vuxenutbildningen i Finspång.
Utbildningen är på 42 veckor och då läser eleverna in 900 poäng på gymnasienivå. Teori varvas med praktiska uppgifter.
– När vi startade igång hade vi faktiskt inget kök. Det hade inte hunnit bli helt klart så vi fick börja med en hel del teori innan vi kunde flytta in i den här lokalen sent på våren, berättar Helena för att förklara vad hon hade menat om den "röriga början".
De sex elever som tog examen under fredagen började alla i januari i år. Inför sommaren och efter sommaren har det tillkommit sex elever till som kommer att bli färdigutbildade nästa år.
En av de som började utbildningen i vintras är Sandra Eriksson. Hon hade aldrig tidigare jobbat i ett kök men har alltid haft ett intresse av att laga mat.
– Dels hade jag gått hemma så pass länge att jag kände att jag ville göra något, men det lockade också med att de lovade att alla skulle få jobb, säger Sandra.
Hennes senaste praktik hade hon på Slottsmässen och det är också där som hon numera har en timanställning med drömmen om ett fast jobb.
– Det har varit så otroligt roligt det här. Och väldigt lärorikt, säger Sandra som fick testa kunskaperna när hon i tisdags skulle vara kökschef och tårtan som skulle serveras till efterrätt blev misslyckad.
– Den föll bara ihop så jag fick slänga i allt i en matberedare och mixa ihop det till en mousse - med tårtbotten och allt. Men det smakade gott!
Varje dag den senaste veckan har eleverna fått turas om att vara kökschefer. Allt under ett vakande öga från programansvarige Johan Svensson.
– Jag visste att veckan skulle bli bra, och jag är inte förvånad, men den blev helt enkelt väldigt bra. Det är så roligt att få se utveckling, vissa hade knappt ens hållit i en kniv när de började och nu kan de basa i ett kök.