Han serverar bara svenskt nötkött i kebaberna
FINSPÅNGKunderna frågar om kebabköttet. En del avstår från kebab och väljer pizza eller sallad istället.- Vi serverar bara svenskt kött, det har vi garanti från grossisten på, säger restaurangägare Tony Chabo.
Tony Chabo använder nötkött i sina kebab. "Vår grossist garanterar att köttet är svenskt." FOTO: TITTI OLOVSSON
Foto:
- Kebab görs på nötkött och gyros på fläskkött, säger han.
Kebaben som serveras på restaurangen är av nötkött, levererat av grossisten Niso som garanterar att det är svenskt.
- Prover har tagits hos grossisten, och det var inga problem, säger Tony. Vi köper kebabrullen av nötkött färdig från grossisten.
Den som vill kan också få gyros, men det är nötkött som går åt mest.
<b>Rätt hantering</b>
- Det gäller ju också att hantera köttet på rätt sätt, påpekar han. Händerna ska vara rena, liksom arbetsbänkar och annat. Det är viktigt för att hålla bakterierna nere och det gäller när man hanterar all slags mat.
Larmet om det smittade danska köttet har fått gästerna att undra och ställa frågor. Därför känns det bra att ha garantier från grossisten, tycker Tony Chabo.
- Något har jag kanske förlorat, men inte så mycket. Det flesta som är oroliga väljer en annan maträtt.