Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Han serverar bara svenskt nötkött i kebaberna

FINSPÅNG
Kunderna frågar om kebabköttet. En del avstår från kebab och väljer pizza eller sallad istället.
- Vi serverar bara svenskt kött, det har vi garanti från grossisten på, säger restaurangägare Tony Chabo.

Tony Chabo använder nötkött i sina kebab. "Vår grossist garanterar att köttet är svenskt."
FOTO: TITTI OLOVSSON

Tony Chabo använder nötkött i sina kebab. "Vår grossist garanterar att köttet är svenskt." FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Finspång2003-08-13 00:00
Tony Chabo driver Pizzeria Angela som serverar pizza, kebab, sallad, hamburgare och a la carté-rätter. Han berättar att benämningen kebab ofta används när det istället handlar om gyros.
- Kebab görs på nötkött och gyros på fläskkött, säger han.
Kebaben som serveras på restaurangen är av nötkött, levererat av grossisten Niso som garanterar att det är svenskt.
- Prover har tagits hos grossisten, och det var inga problem, säger Tony. Vi köper kebabrullen av nötkött färdig från grossisten.
Den som vill kan också få gyros, men det är nötkött som går åt mest.

<b>Rätt hantering</b>
- Det gäller ju också att hantera köttet på rätt sätt, påpekar han. Händerna ska vara rena, liksom arbetsbänkar och annat. Det är viktigt för att hålla bakterierna nere och det gäller när man hanterar all slags mat.
Larmet om det smittade danska köttet har fått gästerna att undra och ställa frågor. Därför känns det bra att ha garantier från grossisten, tycker Tony Chabo.
- Något har jag kanske förlorat, men inte så mycket. Det flesta som är oroliga väljer en annan maträtt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om