Sedan ett par månader sparas bild efter bild ned från papperskopia till digital fil. Hittills finns 531 på hemsidans mediaportal.
– Det är bara början. Flera tusen är på väg, berättar arkivarien Urban Larsson.
Han och kommunikatören Robert Davidsson står för urvalet och ordningsföljd, när kunniga praktikanter senare scannar in bilderna. De kommer huvudsakligen från hembygdsforskare Eric Larssons bildsamling.
Där finns bilder från arbetsliv och föreningsliv, personporträtt och miljöbilder. Det finns också intressanta bilder från 70-talets torpinventering. De allra flesta i svartvitt och i "förvånansvärt gott skick". Modernare bilder i färg kräver mer kontroll och tillstånd på grund av GDPR-lagen.
– Faktiskt, alla gruppbilder är mina favoriter. Det är häftigt vad man kan läsa ut ur en bild. Det är tragiskt att se hur det förekom barnarbete. Man ser tydligt vilka som var arbetare och förmän. Jag kommer på mig själv hur lätt jag fastnar vid en bild, säger Urban Larsson.
På hemsidan går det att söka bilder efter olika kategorier eller namn. Med bilden finns ofta en utförlig bildtext.
– Vi gör det mest för släkt- och hembygdsforskare, men även för intresserade privatpersoner.
Urban Larsson vet att det finns stora bildskatter på andra håll och skulle gärna se att man fick möjlighet att läsa in ännu mer till arkivet.
– Jag vet att flera hembygdsföreningar sitter på bildarkiv. Vi har mest bilder från Finspång, Risinge, Lotorp och Hävla. Vi skulle gärna låna in bilder från Skedevi, Regna och Hällestad.