Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hammaren i Igelfors väntar på upprustning

IGELFORS
I närheten av bruket i Igelfors står en hammare, som användes till lietillverkning, uppställd som ett minne. Men hammaren har förfallit och trästocken har ruttnat sönder.
- Den är anskrämlig, säger Siwert Grundström från Igelfors.

Den här sortens hammare slutade användas 1928. Vägföreningen i Igelfors placerade hammaren i närheten av bruket i slutet av 60-talet som ett minne. 
FOTO: MARTIN ROTH

Den här sortens hammare slutade användas 1928. Vägföreningen i Igelfors placerade hammaren i närheten av bruket i slutet av 60-talet som ett minne. FOTO: MARTIN ROTH

Foto:

Finspång2002-10-15 00:00
Hammaren sattes upp i slutet av 1960-talet av Vägföreningen i Igelfors. Sedan har åren gått och hammaren har ruttnat sönder.
- Det är ungar som har rivit sönder den, men den har sett ut så här i mer än 15 år nu, säger 91-årige Siwert Grundström som är pensionerad smed och polis.
Han har själv jobbat med just den här typen av hammare under sina tre första år som smed, vilket han var i 24 år.
- Det är sorgligt att se när man själv har varit och jobbat vid en sådan här hammare. Att den har fått stå så här och förfalla utan att det har gjorts någonting åt det, säger han.
- Vore den intakt och om de lät den vara det så vore hammaren ett bra minne. Nu är den bara anskrämlig.
Vägföreningen i Igelfors känner till den sönderruttnade hammaren.
- Vi vet om det och har tagit upp ärendet i vår styrelse. Antingen ska vi ta bort den eller så ska vi reparera den , säger Bengt Eriksson, ordförande i Vägföreningen.
- Att det inte sker på en gång beror på att allt sker på frivillig väg för att det ska bli så billigt som möjligt. Nu väntar vi på att få en lämplig stock av någon markägare. Helst ska den vara torr också, säger Bengt Eriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om