Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hallå där...

...Birger Persson, historiekännare.

Foto: Carolina Nilsson

Finspång2008-08-08 03:00
Hallå där...
...du har ju skrivit om Finspångs mat och matvanor i äldre tider. Vad tycker du om raggmunk?- Jag gillar raggmunk och den ska ätas med lingonsylt. I min ungdom åt jag gärna raggmunk med lingon och grädde och det tror jag många vill ha fortfarande. Många vill också ha fläsk till.Varför heter det raggmunk?- Ja, det är ett konstigt namn. Men jag tror det kan bero på att kanterna är raggiga - alltså ojämna, och att de är stekta ungefär som en flottyrkokt munk.Är raggmunken Finspångs nationalrätt?- Nej, det tror jag inte, men många gillar raggmunk i Finspång. Förr serverades raggmunkar på Folkets hus en gång i veckan och det fanns de som gick dit varje gång och åt det.Vilken är då egentligen Finspångs nationalrätt?- Ja, om jag visste det, kåldolmar kanske. Det är populärt i Finspång. Eller kanske rotmos.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om