Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Goda nyheter - trots allt

FINSPÅNG
SSAB:s vd Curt Johansson besökte i går Finspång på sin bolagsturné för att informera personalen om framtiden. Så mycket nytt framkom dock inte.

Under gårdagen hade de anställda på SSAB tunnplåt möjlighet att träffa Curt Johansson för att få information om företagets framtidsstrategi.
FOTO: NICLAS SANDBERG

Under gårdagen hade de anställda på SSAB tunnplåt möjlighet att träffa Curt Johansson för att få information om företagets framtidsstrategi. FOTO: NICLAS SANDBERG

Foto:

Finspång2002-02-07 00:00
Men bristen på nyheter kan ses som goda nyheter. Visserligen är SSAB i stort liksom avdelningen i Finspång drabbade av lågkonjunkturen. En tid som man dock använder till att blicka framåt.
- Under de kommande fem åren ska vi se till att utnyttja de resurser som vi har samt att hitta kunder som är beredda att långsiktigt köpa färgbelagd plåt, säger Curt Johansson.

<b>Ökad produktion</b>
Det är främst Norden, England, Holland och Polen man riktar in sig på. SSAB ligger bra till men är ett förhållande vis litet bolag inom branschen. De står för ungefär en tiondel av vad de största bolagen producerar.
Just nu håller man som bäst på att trimma in ett femte skift och införandet av ett så kallat flödesorienterat arbetssätt.
- Man kan enklare uttrycka det som att de anställda ingår i självstyrande grupper, där de kan styra vissa delar av arbetssättet, säger Fredrik Almcrantz, som är platschef för SSAB tunnplåt i Finspång.
Man har också en ansökan liggande hos miljödomstolen i Växjö där man hoppas få bifall för att öka produktionen med 50 procent i kvadratmeter räknat. Det femte skiftet är en förutsättning för att klara den ökade produktionen, även om satsningen kortsiktigt var lite feltajmad.

<b>Neddragningar</b>
För att klara sig någorlunda helskinnade ur lågkonjunkturen kommer man att göra vissa personalnedskärningar på tjänstemannasidan.
- Det rör sig om en 15 procentig besparing som till största delen drabbar Borlänge där merparten av tjänstemännen finns. För Finspångs del berörs högst ett par personer. Alla dessa neddragningar kommer att lösas genom naturliga avgångar och vi kommer inte att sparka ut någon på gatan, säger Fredrik Almcrantz.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om