Älgkroppen påträffades i det aktuella skogsområdet den 20 september. En av dem som passerade förbi var hundägaren John Haxholm. Han gissade då att älgkalven hade fällts av varg eller dött i sviterna av en trafikolycka. Reine Hansson köper inte påståendet om varg.
– Nej, nej! Varg är det inte. Det utesluter vi. Jag såg inga sådana bitmärken eller spår i marken. Men räv eller vildsvin kan ha varit på kroppen i efterhand. Korp och kråkor gör även sitt, säger Reine Hansson som skickades ut av polisen till fyndplatsen.
Han förklarar att det kan finnas naturliga förklaringar till att älgkalven påträffades död i skogsområdet utanför Finspång.
– Djuret kan ha varit sjukt, haft nedsatt kondition och dött. Eller också har kalven sparkats ihjäl av en irriterad älgtjur i närheten.
Att kalven ska ha blivit påkörd håller Reine Hansson inte heller som troligt. Benen var hela och oskadda och revbenen intakta.
– Närmaste väg är Västralundsvägen och dit är det cirka två kilometer. Till Sankta Marias väg ut mot Risinge är det minst en kilometer till. Det låter väldigt långt för ett djur som är trafikskadat, uppger han.
Enligt polisen i Finspång är det dessutom ovanligt med viltolyckor mellan bilist och älg utan att polisen underrättas. Dels för att det är lag på det. Dels ur försäkringssynpunkt. En polisanmälan om vad som inträffat är grunden för att försäkringsbolaget ska utreda ärendet.