Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fyra förslag om Grosvad-projektets driftform

Hur ska Grosvadsanläggningen drivas i framtiden? På måndag ska kommunstyrelsen föreslå om det ska bli i kommunal regi, i ett kommunalt bolag, i entreprenadform eller med ägande av både kommun och entreprenör.

FINSPÅNG2005-05-28 06:00
Arbetet med Grosvadsprojektet går vidare. Det närmaste steget är att ett inriktningsbeslut för den framtida driftsformen ska fattas. På måndag tas frågan upp i kommunstyrelsen som då ska föreslå kommunfullmäktige att besluta om någon driftsform. Ledningsgruppen för Grosvadsprojektet anser att det finns fyra möjliga alternativa driftsformer och det är de som kommunstyrelsen ska ta ställning till. Det första alternativet är kommunal regi, vilket inte skulle innebära någon förändring jämfört med dagens driftsform.

Kommunalt bolag
De enskilda verksamhetsdelarna drivs av kommunen, hela anläggningen ägs av kommunen och förvaltning, skötsel, drift och underhåll är Vallonbygdens ansvar enligt det alternativet.
Det andra alternativet är att av de kommunala bolag som i dag finns, eller ett nytt, ansvarar för driften. Anläggningen kan säljas till bolaget eller fortsätta att ägas av kommunen och personal erbjuds anställning i bolaget enligt det alternativet. Det tredje alternativet är att hela anläggningen bjuds ut på entreprenad. Fastigheten kan antingen forsätta att ägas av kommunen eller säljas, entreprenören tar ansvar för hela anläggningen och personal erbjuds anställning hos entreprenören enligt det alternativet.

På entreprenad
Det fjärde alternativet är ett delat ägande mellan kommunen och en eller flera entreprenörer. Det innebär att kommunen äger 49 procent av aktierna och en eller flera entreprenörer äger 51 procent. De med aktiemajoritet styr då verksamheten medan kommunen kan vara med och påverka.
Enligt tjänstemannaskrivelsen inför kommunstyrelsens sammanträde har ledningsgruppen för projektet förordat det alternativ som innebär att hela anläggningen läggs ut på entreprenad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om