Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Från företagsledare till krögare

Hon har varit företagsledare inom industrin i många år. Nu tar 60-åringen klivet in i en helt ny bransch. Kersti Thorn tar över The Jolly Scotsmen.

Tar över. Kersti Thorn tar över pub- och restaurangen The Jolly Scotsmen i centrala Finspång.

Tar över. Kersti Thorn tar över pub- och restaurangen The Jolly Scotsmen i centrala Finspång.

Foto: Mikael Grip

FINSPÅNG2016-05-21 07:00

Företagsamheten och driftigheten fanns där redan från barnsben vid uppväxten i byn Ekshärad i Värmland.

– Jag började jobba i en korvkiosk när jag var tolv år och gjorde det fram till gymnasieåldern. Jag arbetade även som diskare och bartender i unga år, berättar Kersti Thorn.

Men det är främst inom ledande positioner inom industrin som hon verkat under ett stort antal år. Vd på KL Industri, vd för IUC Öst och platschef för Martin Larsson i Pålsboda samt tjänster på Ericsson i Linköping och Katrineholm, är några exempel. För något år sedan startade hon och Katarina Gustafsson upp Möbelateljén, en tapetserarverkstad som även tillverkar barnfåtöljer.

Nu ger hon sig in på okänd mark. Kersti Thorn är The Jolly Scotsmens nya pub- och restaurangägare.

– Det här är den mest "pubiga" puben som finns. Jag ville att det skulle finnas en bra pub och restaurang i närheten av vårt enda stora hotell.

Kersti påpekar att hon är ödmjuk inför uppgiften att ge sig in som "helt grön" i branschen.

– Jag vill att det här ska bli en naturlig samlingsplats för vuxna över 35 år. Det ska bli Finspångs trevligaste träffpunkt för både män och kvinnor. Kan vi få folk hit, ska vi se till att de kommer tillbaka. Det ska vi göra med god mat, fullständig service och trevlig miljö, betonar Kersti Thorn.

Hon anser att maten är otrolig viktig och lyfter fram att de har två erfarna kockar och är noggranna med utvalda råvaror.

– Vi har frukost varje dag i veckan. På Mors dag har vi både frukost och brunch. Vi ska ha ostförsäljning och tesalong, after work och "60+-dans". Vi ska inte ha skilda delar mellan pub och matsal. Det ska gå att äta à la carte i puben och plockmat i matsalen och tvärtom.

Förutom kockarna har hon tre anställda i serveringspersonalen. Dessutom skolas några ungdomar in som extrapersonal.

Kersti tog över i april och påpekar att förändringsarbetet är i full gång inför officiella nyöppningen i augusti. Hon prisar samarbetet med Hotel De Geer.

– Vi tror på Kersti till hundra procent och önskar all lycka. Vi är helt övertygade om att det kommer gå bra. Det är en spännande satsning och helt rätt målgrupp att satsa på 35 +, säger Hotel De Geers ägare Annika Bergström.

Kersti har alltid delat upp livet i 15-årsperioder.

– Det var barnafödande mellan 30 och 45 år, industrijobb därefter och nu det här mellan 60 och 75 år. Sedan får vi se vad det blir sista 15 åren. Jag räknar kallt med att jag blir 90 år, konstaterar Kersti Thorn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om