Försenat bygge på Bergska
Yrkesdelen på Bergska skolan har byggts om. Bygget var inte klart när terminen började. Nu är det inne på slutspurten.Det är framför allt fordonsprogrammet som påverkas.
Prova ut skyddskläder är en av terminens första sysslor på de yrkesinriktade programmen. Lärare Göran Tengvall provar en skjorta på Gustav Gustafsson medan Joachim Andersson väntar på sin tur. Foto: Titti Olovsson (0122-131 75) titti.olovsson@folkbladet.se
Foto:
- Väggar har tagits bort, golvet är omlagt och hela värme- och ventilationssystemet har byggts om. Bara det är ett enormt jobb, säger Göran Tengvall, lärare på fordonsprogrammet.
Nya fullhöjdsportar och ett lärarrum återstår att byggas.
- Portarna är i för sig klara, men fönsterglaset fanns inte tillgängligt i semestertider.
Varmt
Värme- och ventilationssystemet blir klart att tas i bruk om någon eller några dagar. Det märks att allt inte är klart - det ärväldigt varmt i lokalerna.
- Ett sådant jobb kan inte göras på vintern.
Göran Tengvall bedömer att ombyggnaden är cirka en vecka försenad.
- Klart att drömmen vore ett fullt utrustat fordonsutrymme, men förseningen är inget större problem, säger han.
Enligt Göran Tengvall påverkar inte ombyggnaden undervisningen i någon större utsträckning.
"Påverkas inte"
- Eleverna läser de teoretiska ämnena precis som vanligt, det påverkas inte. För vår del så är det en viss startsträcka i början på terminen innan vi kommer i gång med det praktiska. Så är det alltid. Det är en massa annat som ska göras. Eleverna ska till exempel prova ut skyddskläder och skor, de ska få nycklar till sina skåp, gå igenom schemat, plocka fram böcker och få information. Så deras utbildning påverkas inte av förseningen.
Eleverna är mest bekymrade över värmen och ingen av dem vi pratar med är missnöjda med att lokalerna inte är klara.
En nyhet för i år när det gäller det individuella programmet med teknik-inriktning, är att alla elever provar på alla de praktiska ämnena.
- Det är ett smörgåsbord av kurser där de lär sig grunderna i bygg, el, fordon och teknik, säger Göran Tengvall.